Policia e Makati në Filipine ngriti akuza për vrasje dhe përdhunim ndaj 11 burrave në lidhje me vdekjen e stjuardesës Christine Angelica Dacera në ditën e Vitit të Ri.

Punonjësja e Philippine Airlines u gjet e pajetë në një vaskë hoteli pasi kaloi natën duke festuar me kolegët dhe të njohurit e saj. Ajo u çua në Qendrën Mjekësore të qytetit për trajtim por ndërroi jetë kur mbërriti aty. Autoritetet thanë se trupi i saj kishte gërvishtje dhe hematoma, dhe kishte indikacione se ajo ishte sulmuar s*ksualisht .

Mediat lokale shkruajnë se policia akuzoi 11 burra për përdhunim dhe vrasje të cilët po qëndronin në dhomat e hotelit që ishin afër Dacera-s.

Kreu i administratës policore të Qytetit të Makatit, Harold Depositar, tha se akuzat janë të përkohshme sepse priten gjetjet e autopsisë.

Tre burra të akuzuar tashmë janë dorëzuar në polici dhe tetë janë ende në arrati.

Një hetim për këtë rast është ende duke vazhduar.

Makati police in the Philippines have filed charges of murder and rape against 11 men in connection with the death of flight attendant Christine Angelica Dacera on New Year’s Day.

The Philippine Airlines employee was found dead in a hotel bathtub after spending the night celebrating with her colleagues and acquaintances. She was taken to the City Medical Center for treatment but died when she arrived. Authorities said her body had scratches and hematomas, and there were indications she had been sexually assaulted.

Local media write that police charged 11 men with rape and murder who were staying in hotel rooms that were close to Dacera.

The head of the Makati City police administration, Harold Depositar, said the charges are temporary because the autopsy findings are awaited.

Three accused men have already surrendered to police and eight are still at large.

An investigation into the case is still ongoing.