Lëkundje tërmeti janë ndjerë përgjatë natës në qarkun e Elbasanit, ku kryesisht epiqendra ka qenë Belshi. Pas lëkundjeve të forta të djeshme që u regjistruan në Belsh në orën 21:21 me magnitugë 4.2 të shkallës riter, i cili fatmirësisht nuk pati asnjë dëm, janë shënuar dhe të tjera lëkundje.

Pas mesnate këto lëkundje kanë qenë shumë të vogla, duke nisur nga 1.6 ballë deri në 2.

Kujtojmë se Shqipëria gjatë vitit të kaluar u godit rëndë nga dy tërmete, ai i 21 shtatorit që shkaktoi dëme të mëdha materiale, si dhe ai i 26 nëntorit, që përveç dëmeve, shkaktoi edhe 51 viktima.

Earthquake tremors were felt during the night in the district of Elbasan, where mainly the epicenter was Belshi. After yesterday’s strong tremors that were recorded in Belsh at 21:21 with magnitude 4.2 of the ritter scale, which thankfully had no damage, other tremors were recorded.

After midnight these oscillations have been very small, ranging from 1.6 points to 2.

We recall that Albania during the last year was hit hard by two earthquakes, the one of September 21 that caused great material damage, and the one of November 26, which in addition to damage, caused 51 victims.