Autoritetet shëndetësore në Greqi kanë raportuar sot shifra alarmante. Gjatë 24 orëve të fundit në shtetin grek janë regjistruar 1914 raste të reja me koronavirus.

Ndërkohë 35 qytetarë kanë humbur jetën, duke shënuar kështu shifrën më të lartë të humbjeve në jetë brenda ditës që nga fillimi i pandemisë.

Numri i përgjithshëm i rasteve ka shkuar në 56698, ndërsa ai i viktimave 784. Sipas të dhënave të fundit 228 pacientë në spitale janë të intubuar, ndërsa mosha e tyre mesatare është 66 vjeç.

Kujtojmë se prej mëngjesit të djeshëm Greqia është futur në një mbyllje kombëtare, sipas vendimit të qeverisë dhe autoriteteve shëndetësore, pasi vendi po shënon çdo ditë shifra rekord të infektuarish.

Health authorities in Greece have reported alarming figures today. In the last 24 hours in the Greek state 1914 new cases of coronavirus have been registered.

Meanwhile 35 citizens have lost their lives, thus marking the highest number of casualties within a day since the beginning of the pandemic.

The total number of cases has gone to 56,698, while that of the victims 784. According to the latest data, 228 patients in hospitals are intubated, while their average age is 66 years.

Recall that since yesterday morning Greece has entered a national closure, according to the decision of the government and health authorities, as the country is recording daily figures of infected.