Fitore mes drithërimash por që vlen shumë. Kombëtarja shqiptare mposht Bjellorusinë dhe merr kreun e Grupit.

Kuqezinjtë mposhtën 3-2 Bjellorusinë në një ndeshje me ritëm dhe me emocione.

Ishte Sokol Cikalleshi që i dha avantazhin e dyfishtë Shqipërisë në minutat 19 dhe 27, ndërsa ngushtoi diferencën për miqtë Skavish në minutën e 35′.

Për të vulosur rezultatin e pjesës së parë mendoi Rej Manaj i cili në minutën e 40 shënoi golin e tretë për Shqipërinë.

Pjesa e dytë pa Bjellorusinë më aktive në kërkim të golit, të cilin e gjeti në minutën e 80.

Por pavarësisht përpjekjeve të shumta, ndeshja u mbyll në shifrat 3-2.

Kjo fitore sjell një sërë benefitesh.

Së pari, është kualifikimi për ne çerekfinalet e Ligës se Kombeve për këtë edicion. Vete vendi i pare sjell 1.125 milionë euro shpërblim për FSHF-në, njësoj sa shifra e pjesëmarrjes ne këtë ligë.

Së dyti, vendi i pare e ngjit Shqipërinë ne Ligën B për edicionin e ardhshëm, me skuadra edhe me te forta, me më tepër te ardhura etj.

Së treti, vendi i parë i jep Shqipërisë shanset për t’u ngjitur një vazo me lart referuar kualifikueseve për Botërorin 2022, bazuar në renditjen e përfaqësueseve europiane me kriter pikërisht ecurinë në Ligën e Kombeve.

Victory between thrills but worth a lot. The Albanian national team defeats Belarus and takes the lead of the Group.

The Red and Blacks defeated Belarus 3-2 in a match with rhythm and emotion.

It was Sokol Cikalleshi who gave Albania a double advantage in the 19th and 27th minutes, while narrowing the gap for Skavish’s friends in the 35th minute.

To seal the result of the first half, Rej Manaj thought, who in the 40th minute scored the third goal for Albania.

The second half saw Belarus most active in the search for the goal, which he found in the 80th minute.

But despite many attempts, the match ended in figures 3-2.

This victory brings a number of benefits.

First, is the qualification for us the quarterfinals of the League of Nations for this edition. The first place alone brings a reward of 1.125 million euros for the AFF, the same as the figure of participation in this league.

Secondly, the first place puts Albania in League B for the next edition, with even stronger teams, with more income, etc.

Third, the first place gives Albania the chances to climb a vase above referring to the qualifiers for the 2022 World Cup, based on the ranking of European representatives with criteria precisely the progress in the League of Nations.