Policia Italiane ka sekuestruar diten e sotme nje sasi kokaine dhe ka arrestuar përgjegjësin, një shtetas shqiptar.

Sasia e kapur është 22.5 kg për të cilat është arrestuar një shtetas shqiptar i quajtur Marin Dajani, 48 vjeç.

Sipas Policisë italiane, kokaina ishte fshehur në sediljet e makinës dhe ka një vlerë rreth 1.5 milionë euro.

Vëmendja e personelit të Policisë së Shtetit u tërhoq nga dy sediljet e përparme të makinës, të vendosura në mënyrë të pazakontë në kornizën e makinës. Policët, pasi kishin çmontuar sediljet dhe kishin hequr pllakat metalike, mund të shihnin krijimin e dy ndarjeve të mëdha brenda të cilave ishte fshehur kokaina, me një peshë totale prej mbi 22 kilogramë dhe një vlerë rreth një milion e gjysmë euro.

I arrestuari, i cili nuk kishte rekord kriminal në lidhje me drogën, u arrestua dhe u shoqërua me Burgun Cuneo në dispozicion të Autoritetit Gjyqësor.

Italian police have seized a quantity of cocaine today and have arrested the person in charge, an Albanian citizen.

The amount seized is 22.5 kg for which an Albanian citizen named Marin Dajani, 48 years old, was arrested.

According to Italian Police, the cocaine was hidden in the car seats and is worth about 1.5 million euros.

The attention of State Police personnel was drawn from the two front seats of the car, unusually placed in the frame of the car. Police officers, after dismantling the seats and removing the metal plates, could see the creation of two large compartments inside which cocaine was hidden, with a total weight of over 22 kilograms and a value of about one and a half million euros.

The detainee, who had no criminal record in connection with the drugs, was arrested and escorted to Cuneo Prison at the disposal of the Judicial Authority.