Banorët e Campomarinos në rajonin Molisse të Italisë kanë provuar tronditje e trishtim të madh nga vdekja e Pirin Lleshajt, 38 vjeç, i cili dje humbi betejën me coronavirusin.

Rajoni juglindor i Italisë nuk kishte përjetuar më parë vdekjen nga Covid-19 të ndonjë personi nën moshën 40 vjeç.

Pirini ka lënë pas gruan, vetëm 25 vjeç, dhe dy fëmijë.

Gjendja e tij ishte kritike prej disa ditësh, ndonëse nuk vuante nga sëmundje të tjera.

Një tjetër jetë e re e ndërprerë në mes nga virusi, ndërkohë që priten konfirmime zyrtare për të kuptuar nëse në Molissen e poshtme ka të infektuar me varantin anglez të Covid-19 që është më agresiv dhe ngjitës.

Residents of Campomarino in the Molisse region of Italy have experienced great shock and sadness from the death of Pirin Lleshaj, 38 years old, who yesterday lost the battle with the coronavirus.

The southeastern region of Italy had not previously experienced the death by Covid-19 of any person under the age of 40.

Pirin has left behind his wife, only 25 years old, and two children.

His condition was critical for several days, although he did not suffer from other illnesses.

Another new life interrupted in the middle by the virus, while official confirmations are awaited to find out if in the lower Molissen there is infected with the English variant of Covid-19 which is more aggressive and contagious.