Presidenti i Federatës kosovare të futbollit, Agim Ademi ndodhet në télashe të mëdha, Ky i fundit është prej kohësh në betejë ligjore për akùzat e korrùpsionit.

Gjykata e apelit vendosi masën e bùrgimit për 9 muaj të presidentit të Federatës së Kosovës, por Ademi nuk kishte zbatuar urdhërin kohor prej 15 ditësh për t’u paraqitur në qelinë e parabùrgimit.

“Indeksi online” zbulon edhe dokumentin e lëshar së fundi nga Gjykata Themelore e Prishtinës, e cila urdhëron që më datë 18 qershor Ademi të paraqitet në qendrën e parabùrgimit të Prishtinës.

Në të kundërt njoftohet se do të lëshohet një urdhër dénimi për të arréstuar kreun e FFK-së dhe për ta dërguar me forcë në qeli për kryerjen e dénimit.

The President of the Kosovar Football Federation, Agim Ademi, is in big trouble. The latter has long been in a legal battle over corruption scandals.

The appellate court imposed a nine-month detention order on the president of the Kosovo Federation, but Ademi did not comply with the 15-day order to appear before the pre-trial cell.

The “online index” also reveals the document recently issued by the Basic Court of Prishtina, which orders that on June 18 Ademi appear at the pre-sentment center in Prishtina.

Otherwise, it is announced that a sentencing order will be issued to arrest the head of the FFK and send him by force to the cell to carry out the sentencing.