Një ushtar shqiptar me mision në Afganistan ka ndërruar jetë mbrëmjen e sotme. Viktima është me inicialet Xh. I.

Lajmi konfirmohetnga burime pranë ministrisë së Mbrojtjes. Ende nuk dihen rrethanat si ndërroi jetë ushtari shqiptar në Afganistan, autoritetet kanë nisur menjëherë hetimet.

Ushtari që vdiq sonte është i dyti shqiptar që ndërron jetë në mision në Afganistan, pasi në shkurt 2012 u ekzekutua kapiten Feti Vogli pas një prite me armë në një fshat të Kandaharit.

Ndërkohë që 2019 ranë në krye të detyrës gjatë misionit të NATO-s në Letoni major Klodian Tanushi dhe Zarife Hasanaj.

An Albanian soldier on a mission in Afghanistan passed away tonight. The victim is with the initials Xh. I.

The news is confirmed by sources close to the Ministry of Defense. The circumstances of how the Albanian soldier died in Afghanistan are still unknown, the authorities have immediately started the investigation.

The soldier who died tonight is the second Albanian to die in a mission in Afghanistan, after Captain Feti Vogli was executed in February 2012 after an armed ambush in a village in Kandahar.

While 2019 fell on duty during the NATO mission in Latvia Major Klodian Tanushi and Zarife Hasanaj.