Një shqiptar, i njohur si trafikant droge, ka rënë në prangat e policisë britanike.

Sipas mediave britanike, Esmerald Xhafa, 27 vjeç, la automjetin në rrugë dhe eci në këmbë në një fushë në anë të autostradës, ndërkohë që efektivët e kanë ndjekur për disa orë me helikopter, ku dhe kanë bërë të mundur arrestimin e tij.

Bëhet e ditur se në automjetin e tij tip BMW, të cilën e braktisi për të i shpëtuar policisë, autoritetet gjetën dy kuti kartoni me shumë se 15 kg kanabis dhe 273 paund, si dhe një listë emrash të shkruar me shkrim dore.

Ndërkohë në banesë u gjetën 56 bimë kanabisi që kultivoheshin në papafingo. Në banesë ai kishte një sistem të sofistikuar, një transformator të madh dhe drita të mëdha për kultivimin e bimëve.

Avokati Chris Moran tha se klienti i tij kishte shkuar në Mbretërinë e Bashkuar për një jetë më të mirë për veten dhe familjen e tij, por gjykata e dënoi me 28 muaj burg.

An Albanian, known as a drug trafficker, has fallen into the hands of the British police.

According to the British media, Esmerald Xhafa, 27 years old, left the vehicle on the street and walked in a field on the side of the highway, while the officers followed him for several hours by helicopter, where they made his arrest possible.

It is reported that in his BMW type vehicle, which he abandoned to escape the police, the authorities found two cardboard boxes with more than 15 kg of cannabis and 273 pounds, as well as a list of handwritten names.

Meanwhile, 56 cannabis plants were found in the attic, which were grown in the attic. In the apartment he had a sophisticated system, a large transformer and large lights for growing plants.

Attorney Chris Moran said his client had gone to the UK for a better life for himself and his family, but the court sentenced him to 28 months in prison.