Një 23-vjeçare shqiptare ka humbur jetën tragjikisht në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, pas dhunës barbare të bashkëshortit të saj. Elena Alinj, nënë e një vajze 11 muajshe është dhunuar kafshërisht nga partneri, i cili mësohet se nuk ka njoftuar as urgjencën e spitalit. Elena humbi jetën brenda 24 orëve në reanimacion, pasi ajo kishte fraktura të shumta, e vërtetuar kjo nga ekspertiza mjekësore, por edhe nga policia.

Bëhet me dije se bashkëshorti i saj është arrestuar, ndërsa familjarët, të pikëlluar për humbjen, kërkojnë që trupi i 23-vjeçares të prehet në Shqipëri. Ata kërkojnë ndihmën e shqiptarëve për të kountribuar sadopak mbi shpenzimet e furneralit. Elena ishte larguar në Amrikë, para disa vitesh. Ajo u martua me një person, të cilin mesa duket nuk e kishte njohur mirë. Familjarët e saj shprehen se ajo kurrë nuk ishte ankuar për dhunën e bashkëshorti ttë saj.

Këtu mund të kontribuoni për Elenën!

Apeli i familjareve:

Me zemer te pikelluar lajmerojme komunitetin shqiptar per humbjen e dhimbshme dhe te parakohshme te 23 vjeçares Elena Alinj. Shkaku i vdekjes eshte dhuna domestike nga partneri. Elena ka pesuar vdekje klinike nga mungesa e oksigjenit ne tru si pasoje e neglizhences se partnerit per te njoftuar ndihmen e shpejte ne kohe. Eshte konfirmuar nga mjeksia dhe rrajoni i policise qe viktima ka pesuar deme te renda nga violenca fizike kundra saj; frakture brinjesh, frakture e shtylles kurrizore, shenja kafshimi dhe njolla neper trup. Vajze vdiq brenda 24 oresh ne ranimacion.

Elena ishte nene e devotshme e nje foshnje 11 muajshe e cila fatkeqesisht nuk do arrije ta shohe me kurre nenen e saj. Foshnja tani ka ngelur pa prinder pasi babai i saj nuk eshte i pergjegjshem. Elena erdhi ne Amerike per nje jete me te mire pasi fitoi llotarine amerikane. E vetme, pa asnje te aferm ne Amerike ajo ra prehe e nje njeriu barbar qe mesa duket nuk e kishte njohur mire. Asnjehere nuk eshte ankuar per partnerin e saj qe e ka keqtrajtuar. Derisa te henen ne mengjes pas shume perpjekjesh per tu lidhur me te , u njoftuam qe Elena ka pesuar infrakt ne zemer nga dhuna barbare e partnerit te saj. Nderkohe qe partneri i Elenes eshte i arrestuar dhe pritet te denohet ne kerkojme ndihme nga ju per te derguar trupin e saj ne Shqiperi ku ndodhen te gjithe te afermit e saj dhe e ndjera te prehet ne paqe. Gjithashtu duhet te bejme te pamunduren qe familja ( nena dhe babai) e Elenes te fitoje te drejten per te rritur vajzen e vogel jetime. Ju lutem na ndihmoni me sa mundesi te keni. Linku per donacione eshte me poshte. You falenderojme nga zemra ne emer te prinderve te Elenes Agron dhe Mirela Alinj!

A 23-year-old Albanian woman has tragically lost her life in the United States of America, after the barbaric violence of her husband. Elena Alinj, mother of an 11-month-old girl, was brutally raped by her partner, who reportedly did not even notify the hospital emergency. Elena lost her life within 24 hours in resuscitation, as she had multiple fractures, confirmed by medical expertise, but also by the police.

It is reported that her husband has been arrested, while the family members, saddened by the loss, demand that the body of the 23-year-old be laid to rest in Albania. They seek the help of Albanians to contribute a little over the expenses of the funeral. Elena had left for America, a few years ago. She married a person whom she apparently did not know well. Her relatives say she never complained about her husband’s violence.

Here you can contribute to Elena!

Family appeal:

With a sad heart we announce the Albanian community for the painful and premature loss of 23 year old Elena Alinj. The cause of death is domestic violence from the partner. Elena has suffered clinical death from lack of oxygen to the brain as a result of her partner’s negligence to notify the ambulance in time. It has been confirmed by the medicine and the police district that the victim has suffered severe physical violence against her; rib fractures, spinal fractures, bite marks and spots all over the body. The girl died within 24 hours in resuscitation.

Elena was the devoted mother of an 11-month-old baby who unfortunately will never be able to see her mother again. The baby is now left without parents as her father is not responsible. Elena came to America for a better life after winning the American lottery. Alone, without any relatives in America she fell into the arms of a barbarian man who apparently did not know her well. She has never complained about her partner abusing her. Until Monday morning after many attempts to connect with her, we were informed that Elena had suffered a heart attack from the barbaric violence of her partner. While Elena’s partner is arrested and is expected to be sentenced, we ask for your help to send her body to Albania, where all her relatives are, and for the deceased to rest in peace. We must also make it impossible for Elena’s family (mother and father) to gain the right to raise the little orphan girl. Please help us as much as you can. The link for donations is below. Thank you from the bottom of my heart on behalf of the parents of Elena Agron and Mirela Alinj!