Policia angleze ka arrestuar 7 persona të cilët mbajtën peng një anije mallrash për 16 orë, në Kanalin Anglez.

“The Sun” shkruan se të arrestuarit janë shtetas shqiptar, duke shtuar se anija e marrë peng ishte e vendosur në ishullin e Portland.

Ata kanë hipur në anije si emigrantë klandestinë fillimisht, por më pas janë përpjekur të marrin kontrollin e anijes, gjë e cila i ka bërë drejtuesit e anijës të telefonojnë policinë, shkruan media angleze.

Policia shkoi në vendngjarje rreth orës 5.40 të mëngjesit, pasi kishte marrë njoftime për dëmtime në anijen tregtare.

Ata thonë se askush nuk u plagos në këtë pengmarrje dhe anija përfundimisht u ankorua në Portland Port.

Policia e Dorset konfirmoi se shtatë rrëmbyesit u arrestuan herët në mëngjesin e të mërkurës.

“Një total prej shtatë individësh – që besohet të jenë shtetas shqiptarë – u arrestuan nga policia. Ata do të hetohen nga Forcat Kufitare, Vizat dhe Imigracioni i MB-së për vepra të mundshme penale,” njodtoi policia angleze.

Anija, në pronësi të Orix Corp, ishte ankoruar në Portin e Ruenit në Francë përpara se të kalonte përmes Kanalit Anglez.

English police have arrested 7 people who held hostage a cargo ship for 16 hours, in the English Channel.

“The Sun” writes that the arrested are Albanian citizens, adding that the hostage ship was located on the island of Portland.

They boarded the ship as illegal immigrants at first, but then tried to take control of the ship, which led the ship’s crew to call the police, writes the English media.

Police arrived at the scene around 5.40am after receiving reports of damage to the merchant ship.

They say no one was injured in the hostage-taking and the ship eventually docked in Portland Port.

Dorset police confirmed that the seven kidnappers were arrested early Wednesday morning.

“A total of seven individuals – believed to be Albanian citizens – were arrested by police. “They will be investigated by the UK Border Force, Visas and Immigration for possible criminal offenses,” the British police announced.

The ship, owned by Orix Corp, was anchored in the Port of Rouen in France before passing through the English Channel.