Kreu i Vetëvendosjes dhe kryeministri i pritshëm i Kosovës Albin Kurti duke folur për mediat në Samitin e Paqes për Europën Juglindore, ka zbardhur edhe detaje në lidhje me takimin e tij disaorësh me Edi Ramën.

‘Biseduam për çështje të përbashkëta, dhe për çështjet e viseve tona, duam që në aspektin e politikës së jashtme dhe ekonomisë të kemi një bashkëpunim më të mirë.

Mundësitë që kemi si qeveri dhe nevojat që kanë qytetarët, janë shumë më të mëdha se realiteti që kemi krijuar, duam të krijojmë sa më shumë ura që të ndihmojmë shqiptarët të mos jenë më të nëpërkëmburit në Ballkan.

Minishengeni ballkanik më ngjan më shumë si një ide, sesa një projekt’, -u shpreh Kurti.

Albin Kurti bleaches meeting with Rama: Here’s what we talked about

Speaking to media at the Peace Summit for Southeast Europe, Vetevendosje leader and Kosovo Prime Minister Albin Kurti has also revealed details of his several-hour meeting with Edi Rama.

‘We talked about common issues, and issues of our areas, we want better cooperation in terms of foreign policy and economy.

The opportunities that we have as a government and the needs that citizens have are far greater than the reality we have created, we want to build as many bridges as possible to help Albanians not be the most infamous in the Balkans.

The Balkan miniseries looks more like an idea than a project, ‘Kurti says.