Kryeministri Edi Rama ka njoftuar se të enjten do të bëhet publik plani i garancisë financiare për kompensimin e pagave të munguara të çdo biznesi që ka ulur qepenat për shkak të situatës nga koronavirusi.

Në postimin e fundit në Facebook, Rama siguron qytetarët që nuk do vijë fundi i muajit pa pagën e gjithkujt që sot po qëndron në shtëpi si pasojë e mbylljes së biznesit ku punojnë.

Postimi i kryeministrit Edi Rama:

🔴 JU LUTEM TË GJITHË ATYRE QË JANË NË SHTËPI PAS MBYLLJES SË AKTIVITETIT EKONOMIK, TË RRINË TË QETË DHE BËJNË DURIM, TË ENJTEN DO TË KEMI GATI PLANIN E GARANCISË FINANCIARE PËR KOMPENSIMIN E PAGAVE TË MUNGUARA TË ÇDO BIZNESI!

🔴 NUK DO TË VIJË FUNDI I MUAJIT PA PAGËN E GJITHKUJT NDËR JU QË QËNDRON NË SHTËPI SI PASOJË E MBYLLJES SË BIZNESIT KU PUNON!

🔴 DURIM JU LUTEM DHE BESIM QË PO PUNOJMË PAPUSHIM PËR TË MOS LËNË ASNJË VETËM NË PËRBALLIMIN E PASOJËS FINANCIARE TË MOSVAJTJES NË PUNË!

Prime Minister Edi Rama has announced that a financial guarantee plan to compensate for the absenteeism of any business that has lowered shutdowns due to the coronavirus situation will be made public on Thursday.

In a recent Facebook post, Rama assures citizens that the end of the month will not come without the pay of everyone staying home today as a result of the closure of their business.

Prime Minister Edi Rama’s post:

L PLEASE ALL THOSE WHO ARE HOME AFTER CLOSING ECONOMIC ACTIVITY, STAY QUIET AND MAKE A DONATION, THURSDAY WE WILL HAVE READY TO FINANCIAL EMPLOYMENT WARRANTY PLAN FOR KOMP!

🔴 THE END OF THE MONTH WILL NOT COME WITHOUT PAYMENT OF EVERYONE WHO STAYS AT HOME AS A CONSEQUENCE OF BUSINESS CLOSING WHERE WORKS!

🔴 PLEASE PLEASE AND BELIEVE THAT WE WORK EVERYTHING TO LEAVE NOT ONLY AT THE FINANCE OF THE FINANCIAL CONSEQUENCY AT WORK!