Një lindje rekord në Afrikën e Jugut. Në provincën Gauteng një grua 37 vjeç, Gosiame Thamara Sithole, ka sjellë në jetë 10 binjakë.

Në këtë mënyrë është thyer rekordi i mëparshëm që mbahej nga Halima Cisse, nga Mali, që në majë lindi në Maroc nëntë fëmijë.

Sithole ka pasur dy fëmijë më shumë në krahasim me atë që parashikuan mjekët nga testet paraprake.

Lindja erdhi të hënën në një spital të Pretorias dhe lajmi u raportua menjëherë nga mediat lokale. Gruaja solli fëmijët e saj nëpërmjet ndërhyrjes cezariane, 7 meshkuj dhe tre femra pas një shtatzënie që zgjati 8 muaj. Bashkëshorti i gruas, Teboho Tsotesti tha për mediat se janë shumë të lumtur.

A record birth in South Africa. In Gauteng province, a 37-year-old woman, Gosiame Thamara Sithole, gave birth to 10 twins.

In this way the previous record held by Halima Cisse, from Mali, who at the top gave birth to nine children in Morocco, was broken.

Sithole had two more children compared to what the doctors predicted from the preliminary tests.

The birth came on Monday in a Pretoria hospital and the news was immediately reported by local media. The woman brought her children through cesarean section, 7 males and three females after a pregnancy that lasted 8 months. The woman’s husband, Teboho Tsotesti told the media they are very happy.