Një grua shqiptare, e moshës 30 vjeç, është paraqitur në gjykatë pasi akuzohet për vrasjen me thikë të një vajze 7-vjeçare.

Ngjarja ka ndodhur në sytë e familjes së saj të tmerruar në Ditën e Nënës, ndërsa vogëlushja po udhëtonte me skuterin e saj në parkun Bolton.

Gruaja akuzohet për vrasje ‘të rastësishme dhe të paprovokuar’ të vajzës 7-vjeçare.

Eltiona Skana, 30 vjeç, akuzohet për vrasjen e Emily Jones, e cila u godit me thikë para prindërve të saj në Bolton, Greater Manchester ndërsa luante me skuterin e saj gjatë një dite në park.

Emily u godit me thikë në qafë nga një grua e cila ishte ulur në një stol prej druri ndërsa vajza kalonte pranë saj.

Skana, një shtetase shqiptar, është akuzuar gjithashtu për posedim të një arme zjarri.

Ajo u paraqit në Gjykatë Mbretërore në Mancester përmes lidhjes me video në një seancë dëgjimore për fajësinë.

Avokati i saj Simon Czoka QC kërkoi që të pandehurës të mos i kërkohet të paraqesë një lutje në seancë.

Skana, e veshur me një triko të bardhë dhe jeshile, nuk foli gjatë seancës së shkurtër që u mbajt.

Skana u arrestua nën dyshimin e vrasjes së Emily.

Shërbimet e urgjencës nxituan në vendin e ngjarjes në Queen’s Park në Bolton rreth orës 2.35 pasdite të së dielës, 22 Mars.

Emily u dërgua me urgjencë në Spitalin Royal Salford aty pranë, por u shpall tragjikisht e vdekur në 3.56 pasdite pavarësisht përpjekjeve të mjekëve që luftuan për ti shpëtuar asaj jetën.

Prindërit e saj të thyer nga dëshpërimi thanë se Emily e vogël ishte ‘drita’ e jetës së tyre.

Ata thanë: ‘Emily ishte shtatë vjeç, fëmija ynë i vetëm dhe drita e jetës sonë.

Ajo ishte gjithnjë plot gëzim, dashuri dhe të qeshura.

Emily kishte një buzëqeshje të dlirë dhe ishte e bukur brenda dhe jashtë. Ajo kishte një zemër aq të madhe sa buzëqeshja e saj’

Babai i Emily, Mark Jones ishte i pranishëm në gjykatë për seancën.

Një seancë tjetër është caktuar për tu mbajtur më 6 nëntor.

The incident happened in the eyes of her terrified family on Mother’s Day while the little girl was traveling with her scooter in Bolton Park.

The woman is accused of the ‘accidental and unprovoked’ murder of a 7-year-old girl.

Eltiona Skana, 30, is accused of killing Emily Jones, who was stabbed in front of her parents in Bolton, Greater Manchester while playing with her scooter during a day at the park.

Emily was stabbed in the neck by a woman who was sitting on a wooden bench as the girl passed by her.

Skana, an Albanian citizen, has also been charged with possession of a firearm.

She appeared before the Royal Courts of Justice in Manchester via video link at a guilt hearing.

Her lawyer Simon Czoka QC requested that the defendant not be asked to file a motion at the hearing.

Skana, wearing a white and green sweater, did not speak during the brief hearing that was held.

Skana was arrested on suspicion of killing Emily.

Emergency services rushed to the scene in Queen’s Park in Bolton around 2.35pm on Sunday, March 22nd.

Emily was rushed to nearby Royal Salford Hospital but was pronounced tragically dead at 3.56pm despite the efforts of doctors who struggled to save her life.

Her desperate parents said little Emily was the ‘light’ of their lives.

They said: ‘Emily was seven years old, our only child and the light of our lives.

She was always full of joy, love and laughter.

Emily had a chaste smile and was beautiful inside and out. She had a heart as big as her smile ‘

Emily’s father, Mark Jones, was present in court for the hearing.

Another hearing is scheduled for November 6.