Një sëmundje e pashërueshme lëkure ia ka vështirësuar jetesën 7-vjeçares Rajeshwari nga Chhattisgarh, India. “Të jetosh ferrin për së gjalli”, shkruan ndër të tjera në një artikull, Daily Mail.

Gjendja në fjalë, e njohur si ikitozë (ichthyosis) e bën lëkurën e saj të duket porsi një gur. Luspat e ngurta janë shtrirë në një sipërfaqe dërrmuese të trupit të Rajeshwari-t, duke mbuluar krahët, këmbët dhe pjesën më të madhe të shpinës, çka i shkakton dhimbje të miturës teksa ajo ecën apo ulet.

Sikur të mos mjaftonte e gjitha kjo, mungesa e infrastrukturës e detyron vogëlushen te ecë në këmbë për të marrë një ndihmë mjekësore.

Përgjithëssiht ikthyoza zakonisht nuk shfaq rrezikshmëri për jetën, por ende në ditët e sotme mungon mjekimi i duhur specifik për kurimin e saj.

An incurable skin disease has made life difficult for 7-year-old Rajeshwari from Chhattisgarh, India. “Living hell for a living,” writes the Daily Mail, among others.

The condition, known as ichthyosis, makes her skin look like a stone. Solid scales lie on an overwhelming surface of Rajeshwari’s body, covering his arms, legs and back, causing minor pain as he walks or sits.

If all this was not enough, the lack of infrastructure would force the toddler to get medical attention.

Generally, ichthyosis usually does not present a life-threatening condition, but still today there is a lack of appropriate specific treatment for its treatment.