Anxhela Peristeri është shpallur fituese e Festivalit të 59-të të Këngës.

Siç e do tradita, këngëtarja tashmë do ta përfaqësojë Shqipërinë në Eurovision me këngën “Karma” me tekst të Olti Currit, dhe muzikë të Kledi Bahitit. Ndërsa vendin e dytë në këtë kompeticion të këngës e fitoi Festina Mejzini me këngën “Kush je ti dashuri”.

Vendin e tretë e fitoi Sardi Struga me këngën “Kam me t’ba me kajt”. Moderatorët e këtij viti ishte Jonida Vokshi dhe Blendi Salaj.

Kurse juria që ka përzgjedhur këngët që do të konkurrojnë këtë vit ishte e përbërë nga Alma Bektashi, Jonida Maliqi, Agim Doçi, Klodian Qafoku dhe Eugent Bushpepa.

Lista e plotë e pjesëmarrësve:

Peng- Devis Xherahu

Valixhja e kujtimeve- Orgesa Zaimi

Kush je ti dashuri- Festina Mejzini

E morën botën- Franc Koruni

Pendesë- Inis Neziri

Kam me t’ba me kajt- Sardi Strugaj

Më jep jetë- Gjergj Kaçinari

Nëse vdes- Durim Morina (Mirudi)

Tjerr- Evi Reçi

Vashëzo- Rosela Gjylbegu

Vallja e jetës- Klevis Bega (Kastro Ziso)

Do t’ja dal- Klinti Çollaku

Karma- Anxhela Peristeri

Si ajo- Wendi Mancaku

Ty- Fatos Shabani

Vajzë- Florent Abrashi

Njësoj- Enxhi Nasufi

Ajo vajza- Kamela Islamaj

Zjarri im- Era Rusi

Jo- Erikson Lloshi

Më mbron- Xhesika Polo

Ora e jetës- Manjola Nallbani

E lirë- Giliola Haveriku

Nënë- Viktor Tahiraj

Vendi im- Agim Poshka

Meteor- Stefan Marena

Angela Peristeri has been announced the winner of the 59th Song Festival.

As tradition would have it, the singer will now represent Albania at Eurovision with the song “Karma” with lyrics by Olti Curri, and music by Kledi Bahiti. While the second place in this song competition was won by Festina Mejzini with the song “Kush je ti dashuri”.

The third place was won by Sardi Struga with the song “Kam me t’ba me kajt”. This year’s moderators were Jonida Vokshi and Blendi Salaj.

The jury that selected the songs that will compete this year was composed of Alma Bektashi, Jonida Maliqi, Agim Doçi, Klodian Qafoku and Eugent Bushpepa.

Complete list of participants:

Peng- Devis Xherahu

The suitcase of memories- Orgesa Zaimi

Who are you love- Festina Mejzini

They took the world – Franc Koruni

Repentance- Inis Neziri

I have to go with you – Sardi Strugaj

Give me life – Gjergj Kaçinari

If I die- Durim Morina (Mirudi)

Tjerr- Evi Reçi

Girl- Rosela Gjylbegu

Dance of life – Klevis Bega (Castro Ziso)

I will do it- Klinti Çollaku

Karma- Angela Peristeri

Like her- Wendi Mancaku

Ty- Fatos Shabani

Girl- Florent Abrashi

Same- Enxhi Nasufi

That girl- Kamela Islamaj

My fire- Era Rusi

Jo- Erikson Lloshi

Protect me- Jessica Polo

Hour of life- Manjola Nallbani

Free- Giliola Haveriku

Mother- Viktor Tahiraj

My place- Agim Poshka

Meteor- Stefan Marena