Pajisjet për maska ​​për fytyrën po kërkohen në të gjithë Kinën që nga shpërthimi i koronavirusit, saqë vendi i ka bërë thirrje shteteve të tjera që të importojnë.

Pajisjet për maska ​​për fytyrën po kërkohen në të gjithë Kinën që nga shpërthimi i koronavirusit, saqë vendi i ka bërë thirrje shteteve të tjera që të importojnë.

Tani pronarët e kafshëve kineze janë duke blerë maska ​​për macet dhe qentë e tyre për shqetësimin se mund të jenë në rrezik infeksioni.

Sipas OBSH-së akoma nuk ka prova se kafshët mund të infektohen nga koronavirusi, edhe pse tshsmë janë 1369 të vdekur dhe mbi 60 mijë të prekur në të gjithë botën.

Një shitës në Pekin tha se kërkohet 10 herë më shumë numrin e maska ​​speciale për qen se çdo ditë se më parë.

Zhou Tianxiao, 33 vjeç, filloi tregtimin e maskave specifike të qenve në faqen kineze të tregtisë elektronike Taobao në vitin 2018 për të ndihmuar kafshët shtëpiake të luftojnë ndotjen e ajrit.

Por që kur koronavirusi shpërtheu në fund të muajit të kaluar në Wuhan, ai ka parë vëllimin e tij të shitjeve duke u rritur nga 150 maska ​​në muaj në të paktën 50 copë në ditë.

“Shumica e qenve kanë filluar të veshin maska. Për shkak se ekziston ky virus, njerëzit i kushtojnë më shumë vëmendje shëndetit të kafshëve të tyre.

Maska për qenin mund të mos jenë aq profesionistë sa maskat mjekësore të bëra për njerëzit, por ato janë funksionale”, u shpreh ai.

Fotot e qenve i ka publikuar edhe një blogere, e cila shkruan se duken edhe bukur edhe të mbrojtur.

OBSH këshillon pronarët e kafshëve shtëpiake që të lajnë duart e tyre me sapun dhe ujë pas kontaktit me kafshët e tyre për të mbrojtur kundër kalimit të baktereve të zakonshme si E.coli dhe Salmonella.

Facial mask equipment has been so demanded throughout China since the coronavirus outbreak that the country has urged other countries to import.

Facial mask equipment has been so demanded throughout China since the coronavirus outbreak that the country has urged other countries to import.

Chinese pet owners are now buying masks for their cats and dogs for concern they may be at risk of infection.

According to the WHO, there is still no evidence that animals can be infected by coronavirus, although there are 1369 dead and over 60,000 affected worldwide.

A salesman in Beijing said it required 10 times the number of special dog masks every day than before.

Zhou Tianxiao, 33, began trading dog-specific masks on Chinese e-commerce site Taobao in 2018 to help pets combat air pollution.

But since the coronavirus broke out late last month in Wuhan, it has seen its sales volume rising from 150 masks a month to at least 50 pieces a day.

“Most dogs have started wearing masks. Because this virus exists, people are paying more attention to the health of their animals.

Dog masks may not be as professional as medical masks made for humans, but they are functional, “he said.

The photos of the dogs have also been published by a blogger who writes that they look both beautiful and protected.

The WHO advises pet owners to wash their hands with soap and water after contact with their pets to protect against the passage of common bacteria such as E.coli and Salmonella.