Kanali i Suezit i cili përbën një prej rrugëve me strategjike të transportit ujor dhe që përbën më shumë se 12 përqind të të gjithë transportit global, u bllokua për gjashtë ditë pasi një anije e madhe kontejnerësh u përplas. Aksidenti u vlerësua të ketë shkaktuar vonesën në dërgesë prej sa 400 milion dollarë mallra në orë.

Por së fundmi një anije tjetër është përplasur për pak kohë në Kanalin e Suezit. Anija u përplas, por incidenti është zgjidhur dhe anija tashmë është duke lëvizur përsëri pasi u deshën 30 minuta për të rivendosur lëvizjen në zonën e kanalit. Incidenti i ri ndodhi në pjesën jugore të kanalit, duke bllokuar pothuajse plotësisht trafikun përmes rrugës ujore.

Pamjet e trafikut të kanalit nga MarineTraffic treguan anijen Rumford me flamurin italian të bllokuar për disa kohë, ndërsa thuhet se kishte probleme me motorin. Të Premten, shefi i Autoritetit të Kanalit të Suezit Osama Rabie tha se autoritetet po shqyrtonin mundësinë e zgjerimit të rrugës ujore.

Burimi:sputniknews

The Suez Canal, which is one of the most strategic water transport routes and accounts for more than 12 percent of all global transport, was blocked for six days after a large container ship collided. The accident was estimated to have caused a delay in delivery of as much as $ 400 million worth of goods per hour.

But recently another ship has recently collided in the Suez Canal. The ship collided, but the incident has been resolved and the ship is already moving again after it took 30 minutes to restore movement in the canal area. The new incident occurred in the southern part of the canal, almost completely blocking traffic through the waterway.

Channel traffic footage from MarineTraffic showed the Rumford ship with the Italian flag stranded for some time while reportedly having engine problems. On Friday, Suez Canal Authority chief Osama Rabie said authorities were considering widening the waterway.

Source: sputniknews