Rastet e reja me Covid-19 në vendin tonë vijojnë të rriten. Ministria e Shëndetësisë ka raportuar për 154 raste të konfirmuar pozitivë në 24 orët e fundit, nga 643 testime të kryera në total.

Shpërndarja gjeografike e rasteve pozitive ditore është si vijon: 84 raste në Tiranë, nga 10 raste në Durrës, Elbasan, 8 në Shkodër, 7 në Kukës, nga 5 raste Korçë, Lushnje, nga 4 raste Mirditë, Përmet, nga 3 raste Pogradec, Divjakë, Kolonjë, Malësi e Madhe, 2 në Has, nga 1 rast Kavajë, Tropojë, Peqin.

Ndërkohë 5 pacientë të cilët merrnin trajtim mjekësor në dy spitalet Covid nuk e kanë fituar dot betejën me këtë sëmundje, konkretisht një 62 vjeçare nga Tirana, një 63 vjeçare nga Tirana, një 70 vjeçar nga Korça, një 74 vjeçare nga Shkodra, një 83 vjeçar nga Pogradeci.

Në këto dy spitale vijojnë të jenë të shtruar 114 pacientë të prekur nga koronavirusi, 19 prej të cilave janë në terapi intensive ndërsa 4 janë të intubuar.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 64 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve në 3616, që nga fillimi i epidemisë.

“Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i rekomandon çdo qytetari të tregojë kujdes për respektimin e rregullave:

Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Një thirrje veçanërisht për të rinjtë, të tregojnë kujdes sepse virusi nuk njeh moshë dhe nuk bën përzgjedhje.
Bashkëpunimi juaj është vendimtar për ta fituar luftën me virusin e rrezikshëm dhe për të frenuar përhapjen e tij”, thuhet në apelin e MSH.

COVID-19 – Statistika (13 Gusht 2020)

Testime totale 48319
Raste pozitive 6971
Raste të shëruara 3616
Raste Aktive 3142

Humbje jete 213 (Qarku Tiranë 104, Shkodër 34, Durrës 30, Fier 10, Elbasan 8, Korçë 8, Lezhë 5, Kukës 5, Vlorë 5, Dibër 2, Berat 1, Gjirokastër 1)

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:

Tiranë 1717
Durrës 377
Shkodër 273
Fier 134
Lezhë 122
Vlorë 115
Korçë 111
Kukës 92
Elbasan 84
Berat 48
Dibër 38
Gjirokastër 31

New cases with Covid-19 in our country continue to grow. The Ministry of Health has reported 154 confirmed positive cases in the last 24 hours, out of 643 tests performed in total.

The geographical distribution of positive daily cases is as follows: 84 cases in Tirana, 10 cases in Durres, Elbasan, 8 in Shkodra, 7 in Kukes, 5 cases in Korca, Lushnje, 4 cases in Mirdita, Përmet, 3 cases in Pogradec, Divjakë, Kolonjë, Malësi e Madhe, 2 in Has, from 1 case Kavaja, Tropojë, Peqin.

Meanwhile, 5 patients who were receiving medical treatment in the two Covid hospitals could not win the battle with this disease, namely a 62-year-old from Tirana, a 63-year-old from Tirana, a 70-year-old from Korça, a 74-year-old from Shkodra, an 83-year-old from Pogradec.

114 patients affected by coronavirus continue to be hospitalized in these two hospitals, 19 of which are in intensive care while 4 are intubated.

In the last 24 hours 64 citizens have recovered, bringing the number of recovered to 3616, since the beginning of the epidemic.

READ ALSO: 5 people die from coronavirus in the country

“The Ministry of Health and Social Protection recommends every citizen to show care in respecting the rules:

Use the mask anywhere indoors, when entering the supermarket, shops, office and any public place where you can not keep your distance.

A call especially for young people, to show caution because the virus does not recognize age and makes no selection.
“Your cooperation is crucial to win the fight against the dangerous virus and to curb its spread”, it is said in the appeal of the Ministry of Health.

COVID-19 – Statistics (13 August 2020)

Total testing 48319
Positive cases 6971
Cured cases 3616
Active Cases 3142

Loss of life 213 (Tirana District 104, Shkodra 34, Durres 30, Fier 10, Elbasan 8, Korca 8, Lezha 5, Kukes 5, Vlora 5, Dibra 2, Berat 1, Gjirokastra 1)

Geographical distribution of active cases by regions:

Tirana 1717
Durrës 377
Shkodër 273
Fier 134
Lezha 122
Vlora 115
Korça 111
Kukës 92
Elbasan 84
Berat 48
Dibër 38
Gjirokastra 31