ISHP njofton se gjatë 24 orëvë të fundit janë konstatuar 69 raste të reja me koronavirus duke e çuar në 1 590 numrin total të të prekurve që prej fillimit të pandemisë.

Mësohet se numri i rasteve aktive ka shkuar në 499, shumica e të cilave janë në Tiranë.

Rastet e reja janë të ndara si vijon: 28 në Tiranë, 16 në Shkodër, 8 në Krujë, 6 në Vlorë, 5 në Durrës, 2 në Elbasan dhe nga një rast në Kamzë, Mallkaastër, Pukë dhe Lushnje.

ISHP theksoi se rastet e reja të konfirmuara me koronavirus janë kryesisht raste kontakti dhe pacientët janë infektuar gjatë aktivitetit të bizneseve që janëe rihapur pas karantinës.

Gjatë 24 orëve të fundit është rritur numri i të shëruarve duke shkuar në 1 055.

Mësohet se aktualisht tek Infektivi gjenden të shtruar 50 persona, 7 prej të cilëve janë në terapi intensive.

60 për qind e të shtruarve janë nga Tirana.

Ndërkohë, njëri prej të shtruarve është i intubuar dhe duke luftuar me vdekjen.

Gjatë javëve të fundit janë rritur ndjeshëm rastet me koronavirus për shkak të lehtësimit të masave.

STATISTIKA

Testime totale 20813
Raste pozitive 1 590
Raste të shëruara 1055
Raste Aktive 499
Humbje jete 36 (Qarku Tiranë 21, Durrës 7, Fier 4, Vlorë 1, Shkodër 2, Kukës 1)

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive:
Tiranë 249
Shkodër 68
Krujë 63
Kamëz 27
Durrës 25
Vlorë 21
Lushnje 13
Pukë 11
Elbasan 6

 

IPH reports that during the last 24 hours, 69 new cases of coronavirus have been identified, bringing the total number of those affected to 1,590 since the onset of the pandemic.

It is learned that the number of active cases has gone to 499, most of which are in Tirana.

The new cases are divided as follows: 28 in Tirana, 16 in Shkodra, 8 in Kruja, 6 in Vlora, 5 in Durres, 2 in Elbasan and one case in Kamza, Mallkaastër, Puka and Lushnje.

IPH stressed that new cases confirmed by coronavirus are mainly contact cases and patients are infected during the activity of businesses that have reopened after quarantine.

Over the last 24 hours the number of recovering has increased to 1,055.

It is learned that currently 50 people are hospitalized in the Infectious Diseases Hospital, 7 of whom are in intensive care.

60 percent of the hospitalized are from Tirana.

Meanwhile, one of the inmates is intubated and struggling with death.

In recent weeks, cases of coronavirus have increased significantly due to the easing of measures.

STATISTICS

Total tests 20813
Positive cases 1 590
Cured cases 1055
Active Case 499
Loss of life 36 (Tirana Region 21, Durrës 7, Fier 4, Vlora 1, Shkodër 2, Kukës 1)

Geographical distribution of active cases:
Tirana 249
Shkodër 68
Kruja 63
Kamza 27
Durrës 25
Vlora 21
Lushnje 13
Puka 11
Elbasan 6