“Ju informojmë lidhur me situatën epidemiologjike në 24 orët e fundit të COVID19 në Shqipëri: Janë kryer 1398 testime në 24 orët e fundit, nga të cilët kanë rezultuar pozitivë 257 qytetarë të prekur nga virusi SARS-COV2.
Janë shëruar 102 qytetarë, duke e çuar në 9864 numrin e të shëruarve në vend që prej fillimit të epidemisë.
Rastet pozitive të konfirmuara në 24 orët e fundit janë identifikuar në këto bashki:
83 raste në Tiranë,
29 në Fier,
27 në Durrës,
20 në Shkodër,
14 në Korçë,
12 në Berat,
11 në Elbasan,
8 në Mirditë,
7 në Lushnje,
6 në Tropojë,
nga 4 raste në Lezhë, Librazhd, Kuçovë,
3 në Kukës, Kavajë
nga 2 raste në Has, Vlorë, Gjirokastër, Pogradec, Ura-Vajgurore, Divjakë,
nga 1 rast në Krujë, Devoll, Kamëz, Mat, Tepelenë, Dibër, Prrenjas, Roskovec, Memaliaj, Gramsh,
Aktualisht në spitalin Infektiv dhe “Shefqet Ndroqi” po trajtohen 249 pacientë, 21 në terapi intensive nga të cilët 5 pacientë janë të intubuar.
Në 24 orët e fundit, me gjithë përpjekjet e mjekëve, fatkeqësisht e kanë humbur betejën me COVID19, një 65 vjeçar nga Kavaja, një 75 vjeçar nga Elbasani dhe 3 qytetarë nga Tirana: një 70 vjeçare, një 71 vjeçar, një 77 vjeçare.
Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale apelon qytetarët për të mbajtur detyrimisht maskën edhe në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.
Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
Përdorimi i barrierës mbrojtëse duhet të konsiderohet vetëm si një masë plotësuese dhe jo si zëvendësim i masave parandaluese. Ajo duhet të zbatohet së bashku me distancën fizike 1.5 – 2 m dhe higjienën e duarve.
Kontaktoni me mjekun e familjes ose telefononi Urgjencën Kombëtare në numrin 127 nëse dyshoni se ju apo një i afërmi juaj është i prekur nga COVID19.
Telefononi në linjën e gjelbër falas 0800 40 40 për të kontaktuar mjekun e familjes, për sherbim psikologjik te specializuar dhe të sigurt si dhe për çdo informacion tjetër rreth COVID19” njofton ministria e Shendetesise.

COVID-19 – Statistika (15 Tetor 2020)
Raste të reja ditore 257
Të shëruar ne 24 orë 102
Humbje jete në 24 orë 5
Testime ditore 1398
Testime totale 103,402
Raste pozitive 16212
Raste të shëruara 9864
Raste Aktive 5909
Humbje jete 439

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:
Tiranë 2935
Durrës 620
Shkodër 439
Korçë 329
Fier 336
Lezhë 299
Elbasan 257
Vlorë 210
Berat 174
Kukës 167
Dibër 78
Gjirokastër 65

 

“We inform you about the epidemiological situation in the last 24 hours of COVID19 in Albania: 1398 tests were performed in the last 24 hours, of which 257 citizens affected by the SARS-COV2 virus tested positive.
102 citizens have been cured, bringing to 9864 the number of cured in the country since the beginning of the epidemic.
Positive cases confirmed in the last 24 hours have been identified in these municipalities:
83 cases in Tirana,
29 in Fier,
27 in Durrës,
20 in Shkodra,
14 in Korça,
12 in Berat,
11 in Elbasan,
8 in Mirdita,
7 in Lushnje,
6 in Tropoja,
from 4 cases in Lezha, Librazhd, Kuçova,
3 in Kukës, Kavaja
from 2 cases in Has, Vlora, Gjirokastra, Pogradec, Ura-Vajgurore, Divjakë,
from 1 case in Kruja, Devoll, Kamza, Mat, Tepelena, Dibra, Prrenjas, Roskovec, Memaliaj, Gramsh,
Currently in the Infectious Diseases Hospital and “Shefqet Ndroqi” 249 patients are being treated, 21 in intensive therapy of which 5 patients are intubated.
In the last 24 hours, despite the efforts of doctors, they have unfortunately lost the battle with COVID19, a 65-year-old from Kavaja, a 75-year-old from Elbasan and 3 citizens from Tirana: a 70-year-old, a 71-year-old, a 77-year-old.
The Ministry of Health and Social Protection appeals to citizens to wear the mask in open spaces outside the home, in order to minimize the spread of infection.
The face mask / protective barrier helps reduce the spread of the infection in the community by minimizing its transmission through sprays from infected individuals.
The use of a protective barrier should only be considered as a complementary measure and not as a substitute for preventive measures. It should be applied together with a physical distance of 1.5 – 2 m and hand hygiene.
Contact your family doctor or call the National Emergency number 127 if you suspect you or a loved one is affected by COVID19.
Call the free green line 0800 40 40 to contact your family doctor, for a specialized and safe psychological service as well as for any other information about COVID19 ”announces the Ministry of Health.

COVID-19 – Statistics (15 October 2020)
New daily cases 257
Healed in 24 hours 102
Loss of life in 24 hours 5
Daily tests 1398
Total tests 103,402
Positive cases 16212
Cured cases 9864
Active Cases 5909
Loss of life 439

Geographical distribution of active cases by regions:
Tirana 2935
Durrës 620
Shkodër 439
Korça 329
Fier 336
Lezha 299
Elbasan 257
Vlora 210
Berat 174
Kukës 167
Dibër 78
Gjirokastra 65