59-vjeçarja Tire Alldërvishi, nuk ka thënë asnjë fjalë përpara Oficerëve të Policisë Gjyqësore. Sanitarja është shoqëruar për në komisariat gjatë mesnatës të së martës, vetëm disa orë pasi emisioni investigativ “Stop” shfaqi videon kur ajo komunikonte me vajzën që nëpërmjet mashtrimit i ka marrë shuma të konsiderueshme parash për kurimin e nënës së saj.

Gjatë ditës së djeshme edhe pse policia i ka vënë në dispozicion avokat kryesisht 59-vjeçarja nuk ka folur asnjë fjalë përpara hetuesve përveç faktit që është e tronditur. “Nuk kam asgjë për të thënë jam e tronditur, do flas në një moment të dytë”, mësohet se ka thënë Alldërvishi përpara hetuesve. Në këtë mënyrë sanitarja Alldervishi as ka pranuar dhe as ka mohuar akuzat që rëndojnë ndaj saj, duke zgjedhur të flas në një moment tjetër.

Ndërkohë, ajo pritet që në minutat në vijim të transportohet nga ambientet e paraburgimit, për në Gjykatën Penale të Tiranës për tu njohur me akuzat që prokuroria ka ngritur ndaj saj, dhe masën e sigurisë që gjykata do caktojë. Burime nga institucioni i akuzës bëjnë me dije se prokuroria për 59-vjeçaren do kërkojë masën e sigurisë “arrest me burg”.

Ndërsa përsa i përket akuzës sanitarja do akuzohet për “mashtrim më shumë se një herë”, dhe dyshohet në bashkëpunim, por nga materiali referues që policia i ka dërguar prokurorisë nuk rezultojnë ende të zbardhur emra të tjerë. Fax news ka mësuar se në lidhje me këtë ngjarje të rëndë, nën hetim janë vënë edhe 4 punonjës të spitalit “Shefqet Ndroqi”. Në ditët në vijim prokuroria pritet që të marrë në pyetje disa persona, punonjës në spitalin “Shefqet Ndroqi”.

Sipas informacioneve që Fax news ka siguruar nga prokuroria, ka mësuar se mes personave që do merren në pyetje nga do të jenë edhe mjekë e infermier të këtij spitali, i kthyer prej muajsh në spitalin COVID-2. Tire Alldërvishi, u vu në pranga, pasi duke u hequr si infermiere mashtroi një 30- vjeçare, vajza e një pacienteje me Covid-19, që po trajtohej në spitalin “Shefqet Ndroqi”.

Ajo arriti ti merrte të resë rreth 8 milionë lekë të vjetra, me pretendimin se do kujdesej për nënën e saj. Burime thanë se vajza e të ndjerës ka bërë denoncimin në polici, disa orë përpara se të transmetoheshin pamjet në një emision investigativ. Përveç pamjeve të emisionit të transmetuar mbremjen e së martës, policia ka sekuestruar edhe disa kamera sigurie pranë spitalit “Shefqet Ndroqi”, që konfirmojnë takimin e vajzës me sanitaren.

Tire Alldërvishi, 59, did not say a word in front of the Judicial Police Officers. Fax news learns that the paramedic was escorted to the police station at midnight on Tuesday, just a few hours after the investigative show “Stop” showed the video when she communicated with the girl who through fraud has received significant amounts of money for her mother’s treatment.

During yesterday, although the police made available a lawyer, mainly the 59-year-old, she did not speak a word to the investigators, except for the fact that she is shocked. “I have nothing to say, I am shocked, I will speak in a second moment”, Alldërvishi is said to have said before the investigators. In this way, the sanitary worker Alldervishi neither accepted nor denied the accusations that weigh on her, choosing to speak at another moment.

Meanwhile, she is expected to be transported from the detention facilities to the Criminal Court of Tirana in the following minutes to get acquainted with the charges that the prosecution has filed against her, and the security measure that the court will impose. Sources from the prosecution institution suggest that the prosecution for the 59-year-old will request the security measure “prison arrest”.

As for the accusation, the sanitary will be accused of “fraud more than once”, and it is suspected of cooperation, but from the reference material that the police has sent to the prosecution, other names have not yet been revealed. Fax news has learned that in connection with this serious event, 4 employees of the hospital “Shefqet Ndroqi” are under investigation. In the following days, the prosecution is expected to interrogate several persons, employees of the “Shefqet Ndroqi” hospital.

According to the information provided by Fax news from the prosecution, it has learned that among the people who will be interrogated will be the doctors and nurses of this hospital, who have returned to COVID-2 hospital for months. Tire Alldërvishi, was put in handcuffs, after being removed as a nurse, he deceived a 30-year-old girl, the daughter of a patient with Covid-19, who was being treated at the “Shefqet Ndroqi” hospital.

She managed to get the new about 8 million old lekë, claiming that she would take care of her mother. Sources said that the daughter of the deceased made the report to the police, several hours before the images were broadcast on an investigative show. In addition to the footage of the show broadcast on Tuesday evening, the police also seized several security cameras near the “Shefqet Ndroqi” hospital, which confirm the girl’s meeting with the nurse.