Arbër Papleka, ish-efektiv i RENEA, është i dyshuari për vrasjen e Pjerin Xhuvanit sot në Elbasan.

Pas vetëdorëzimit në polici, ai është marrë në pyetje nga grupi hetimor për zbardhjen e rrethanave të ngjarjes.

Arbër Papleka mësohet se ka mohuar të jetë ai autor i vrasjes, ndërkohë që akuzon se viktima dhe shoqëruesit e tij se hapën zjarr të parët.

“Qëllova për vetëmbrojtje, por nuk e kam vrarë unë. Na qëlluan të parët”, është shprehur në polici, ish-efektivi i RENEA, cili aktualisht ishte pjesë e shtabit elektoral të kandidatit demokrat, Gazment Bardhi, në pozicionin e shoqëruesit të tij.

Nga ngjarja që tronditi qytetin e Elbasanit mesditën e sotme, mbeti i vrarë Pjerin Xhuvani, eksponent i Partisë Socialiste, ndërsa u plagosën Emiljano Prenga, Eltjon Bodinaku, Pavlo Vuksani, dhe një efektive e “Shqiponjave”.

Lexo edhe : Vrasja e Pjerin Xhuvanit, Policia: Pati konflikt me armë, autori në pranga
Pjerin Xhuvani ishte ish-kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, ndërsa aktualisht ishte eksponent i PS. Pjerin Xhuvani ka mbajtur edhe detyrën e drejtorit të Fondit të Kujdesit të Detyrueshëm Shëndetësor në Tiranë.

Ai ishte akuzuar nga opozita se ishte një ndër organizatorët e përplasjes fizike mes simpatizantëve të PS-së dhe PD-së, gjatë Ditës së Verës.

Rrethanat e kësaj ngjarje mbeten ende të paqarta. Partia Demokratike ka njoftuar policinë se një automjet pa targa po shpërndante para për vota në lagjen “5 maji” në Elbasan. Skena e krimit ndodh në sy të policisë së Elbasanit.

Të dyja palët shkëmbejnë zjarr dhe si rezultat mbetet i vrarë Pjerin Xhuvani, ndërsa katër persona të tjerë, mes të cilëve edhe një efektive e “Shqiponjave”, mbetën të plagosur.

Arbër Papleka, former member of RENEA, is the suspect in the murder of Pjerin Xhuvani today in Elbasan.

After surrendering to the police, he was interrogated by the investigative group to clarify the circumstances of the event.

Arbër Papleka is learned to have denied being the perpetrator of the murder, while he accuses the victim and his companions of opening fire first.

“I fired in self-defense, but I did not kill him. We were shot first “, said in the police, the former member of RENEA, who was currently part of the electoral staff of the Democratic candidate, Gazment Bardhi, in the position of his companion.

From the event that shook the city of Elbasan at noon today, Pjerin Xhuvani, exponent of the Socialist Party, was killed, while Emiliano Prenga, Eltjon Bodinaku, Pavlo Vuksani, and a member of the “Eagles” were injured.

Read also: Murder of Pjerin Xhuvani, Police: There was a conflict with weapons, the perpetrator in handcuffs
Pjerin Xhuvani was the former chairman of the Socialist Movement for Integration, while currently being an exponent of the SP. Pjerin Xhuvani has also held the position of director of the Compulsory Health Care Fund in Tirana.

He was accused by the opposition of being one of the organizers of the physical clash between SP and PD supporters during Summer Day.

The circumstances of this event remain unclear. The Democratic Party has informed the police that a vehicle without license plates was distributing money for votes in the “5 May” neighborhood in Elbasan. The crime scene takes place in the eyes of the Elbasan police.

Both sides exchanged fire and as a result Pjerin Xhuvani was killed, while four other people, including a member of the “Eagles”, were injured.