Kryepeshkopi i Kishës Ortodokse Anastas Janullatos mësohet se i është nënshtruar një operacioni kirurgjikal.

Janullatos është operuar në zemër, ku ka vendosur dy stenda, pas shqetësimeve të shfaqura kohët e fundit.

Njoftimin për mediat e ka dhënë Kryepeshkopata, e cila njofton se ndërhyrja pati sukses dhe se gjendja e Anastas Janullatos është e kënaqshme.

Ndërkohë që kryepeshkopi do të marrë kohë për tu rikuperuar në spital.

Njoftimi i Kishës Ortodokse të Shqipërisë:

Njëperipeci e vogël me shëndetin e Kryepeshkopit Anastas

Pasditen e së premtes, dt. 26 qershor 2020, Kryepiskopi i Tiranës, Durrësit dhe i gjithë Shqipërisë, Fortlumturia e tij, Anastasi, u shtrua në një spital privat në Tiranë, për shkak të shqetësimeve kardiake.

Pas ekzaminimeve, u konstatua stenozë e arteries së zemrës dhe brenda ditës u realizua me shumë sukses ndërhyrja angioplastike, me vendosjen e dy stentave. Lavdi Zotit, sot, ditën e shtunë, shëndeti i tij paraqitet veçanërisht i kënaqshëm.

Mjekët e informuan se brenda dy ditësh do të jetë në gjendje të kthehet në Kryepiskopatë.

Kryepiskopata e Hirshme e Tiranës dhe Durrësit,

27 qershor 2020

The Archbishop of the Orthodox Church, Anastas Janullatos, is said to have undergone surgery.

Janullatos has undergone heart surgery, where he has set up two booths, following recent concerns.

The press release was issued by the Archdiocese, which announced that the intervention was successful and that Anastas Janullatos’ condition was satisfactory.

While the archbishop will take time to recover in the hospital.

Announcement of the Orthodox Church of Albania:

A little health with Archbishop Anastasios’ health

Friday afternoon, dt. June 26, 2020, the Archbishop of Tirana, Durres and all of Albania, His Beatitude, Anastasi, was hospitalized in a private hospital in Tirana due to heart problems.

After the examinations, stenosis of the artery of the heart was ascertained and within a day the angioplasty intervention was very successfully performed, with the placement of two stents. Praise God, today, Saturday, his health is particularly satisfying.

Doctors informed him that within two days he will be able to return to the Archdiocese.

The Merciful Archdiocese of Tirana and Durrës,

June 27, 2020