Rrebeshet e papritura të shiut pritet të përfshijnë vendin edhe gjatë ditës së nesërme. Adiola Bani nga Meteoalb bën me dije për Abcneës.al se ky mot do të vijojë sot dhe nesër, ndërsa të dielën parashikohet një përmirësim i ndjeshëm, sidomos në zonën e bregdetit.

“Sot dhe nesër, paraditet dhe mbrëmjet do të paraqiten me mot të kthjellët dhe vranësira kalimtare, por dita e shtunë do të sjellë vranësira dhe rrebeshe afatshkurtra shiu në jug dhe lindje të vendit. Ndërkohë, e diela do të paraqitet me ndryshime, ku moti do të jetë i kthjellët me vranësira kalimtare kryesisht në bregdet, kurse në pjesë të tjera të vendit priten reshje të papërfillshme shiu.

Sa i përket temperaturave nuk pritet të ketë ndonjë ndryshim thelbësor në to, ku parashikohet që maksimumi të jetë 29 gradë Celsius”, shprehet ajo.

Are you ready for the beach? Listen first to what Adiola Bani says

Unexpected rainstorms are expected to sweep across the country the next day. Adiola Bani from Meteoalb informs that this weather will continue today and tomorrow, while on Sunday a significant improvement is predicted, especially in the coastal area.

“Today and tomorrow, mornings and evenings will present with clear weather and transient eclipses, but Saturday will bring eclipses and short-term rain showers in the south and east of the country. Meanwhile, Sunday will be presented with changes, where the weather will be clear with transient eclipses mainly on the coast, while in other parts of the country light rain is expected.

“As for the temperatures, it is not expected that there will be any substantial change in them, where it is predicted that the maximum will be 29 degrees Celsius”, she says.