Komunikata e Policisë Elbasan:

Në vijim të veprimeve për zbardhjen e ngjarjes së ndodhur mesditën e djeshme, në lagjen “Emin Matraxhiu”, Elbasan, ku gjatë një konflikti të çastit mes dy drejtues automjetesh u përdorën dhe armë zjarri, falë veprimeve të shpejta hetimore dhe profesionale u bë e mundur zbardhja e ngjarjes, vënia në pranga e njërit prej autorëve dhe shpallja në kërkim e një tjetër autori. Si rezultat i veprimeve hetimore të thelluara, nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan, nga specialistët për Hetimin e Krimit kundër Personit në Drejtorinë Vendore të Policisë Elbasan u arrestuan në flagrancë shtetasit:

F. F., 21 vjeç, banues në Elbasan, për veprat penale “Vrasje me dashje” e mbetur në tentativë e kryer në bashkëpunim dhe “Armëmbajtja pa leje”.

E. C., 21 vjeç, banues në Librazhd, për veprat penale “Veprime që pengojnë zbulimin e së vërtetës” dhe “Moskallëzim krimi”.

Gjithashtu, si rezultat i këtyre hetimeve është shpallur në kërkim policor, për veprat penale “Vrasje me dashje” e mbetur në tentativë, e kryer në bashkëpunim dhe “Armëmbajtja pa leje” shtetasi A. C., 21 vjeç, banues në Elbasan. Vijon puna për kapjen e tij dhe për kapjen e autorit tjetër, shtetasi M. Q.

Materialet hetimore i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës Parë Elbasan, për veprime të mëtejshme procedurale.

Ndërsa kjo ishte komunikata e djeshme e Policisë Elbasan:

Zbardhet ngjarja e ndodhur mesditën e sotme në Elbasan.

Policia vë në pranga një nga autorët e ngjarjes.

Shpallet në kërkimm autori tjetër.

Strukturat hetimore të Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan, nën drejtimin e Prokurorisë së Rrethit Gjyqësor Elbasan, menjëherë pas ngjarjes së ndodhur rreth orës 11:50, në lagjen “Emin Matraxhiu”, Elbasan, ku gjatë një konflikti të çastit mes dy drejtues automjetesh ishin përdorur dhe armë zjarri, organizuan punën dhe falë veprimeve të shpejta hetimore dhe profesionale, bënë të mundur zbardhjen e ngjarjes.

Si rezultat i veprimeve u bë identifikimi, lokalizimi dhe arrestimi i njërit prej autorëve, shtetasi Elvis Koçi (Çaushllari), 28 vjeç, banues në Elbasan.

Si dhe u bë shpallja në kërkim e autorit tjetër të kësaj ngjarjeje, shtetasi Migert Qosja, 25 vjeç, banues në Elbasan.

Nga veprimet e para hetimore rezulton se Elvisi, duke drejtuar automjetin tip “Mazda”, është konfliktuar fizikisht me Migertin, i cili drejtonte automjetin tip “Ford” dhe më pas të dy palët kanë qëlluar në drejtim të njëri-tjetrit me armë zjarri. Si pasojë shtetasi Elvis Koçi është plagosur lehtë dhe për t’i shpëtuar Policisë, ka tentuar të mjekohej në spitalin ushtarak në Tiranë, por është arrestuar në flagrancë.

Nën drejtimin e Prokurorisë vijon puna hetimore për zbardhjen e plotë të ngjarjes, identifikimin, kapjen dhe arrestimin e personave të tjerë të implikuar në këtë ngjarje.

Vijojnë kontrollet intensive nga Policia e Elbasanit, për kapjen e autorit të dytë të kësaj ngjarjeje, shtetasi Migert Qosja.

Materialet hetimore në ngarkim të dy shtetasve i kaluan Prokurorisë, për veprime të mëtejshme, për veprat penale “Vrasje me dashje” e mbetur në tentativë dhe “Armëmbajtja pa leje”.

 

Elbasan Police Communication:

Following the actions to clarify the event that took place yesterday at noon, in the neighborhood “Emin Matraxhiu”, Elbasan, where during an instant conflict between two drivers were used firearms, thanks to rapid investigative and professional actions became possible the whitewashing of the event, the handcuffing of one of the perpetrators and the search for another perpetrator. As a result of in-depth investigative actions, under the direction of the Elbasan Judicial District Prosecutor’s Office, by the Specialists for the Investigation of Crime against the Person in the Local Police Directorate of Elbasan, the following citizens were arrested in flagrante delicto:

F. F., 21 years old, resident in Elbasan, for the criminal offenses “Intentional Murder” remaining in an attempt committed in collaboration and “Illegal possession of weapons”.

E. C., 21 years old, resident in Librazhd, for the criminal offenses “Actions that hinder the discovery of the truth” and “Failure to report a crime”.

Also, as a result of these investigations, a police search has been announced for the criminal offenses of “Intentional Murder” remaining in attempt, committed in collaboration and “Illegal Possession of Weapons”, citizen AC, 21 years old, resident in Elbasan. his and for the capture of the other perpetrator, citizen MQ

The investigative materials were forwarded to the Prosecutor’s Office at the Court of First Instance in Elbasan, for further procedural actions.

While this was yesterday’s communiqué of the Elbasan Police:

The event that took place at noon today in Elbasan is revealed.

Police handcuff one of the perpetrators.

The other author is declared wanted.

Investigative structures of the Local Police Directorate of Elbasan, under the direction of the Prosecutor’s Office of the Elbasan Judicial District, immediately after the event that occurred around 11:50, in the neighborhood “Emin Matraxhiu”, Elbasan, where during an instant conflict between two drivers were used and firearms, organized the work and thanks to the quick investigative and professional actions, made possible the clarification of the event.

As a result of the actions, one of the perpetrators was identified, located and arrested, citizen Elvis Koçi (Çaushllari), 28 years old, resident in Elbasan.

The search for the other perpetrator of this event, Migert Qosja, 25 years old, resident in Elbasan, was announced.

From the first investigative actions it results that Elvis, driving the vehicle type “Mazda”, had a physical conflict with Migerti, who was driving the vehicle type “Ford” and then both sides shot at each other with firearms. As a result, the citizen Elvis Koçi was slightly injured and in order to escape from the Police, he tried to be treated at the military hospital in Tirana, but was arrested in flagrante delicto.

Under the direction of the Prosecution, the investigative work continues for the full disclosure of the event, identification, capture and arrest of other persons implicated in this event.

Intensive controls continue by the Elbasan Police, to catch the second perpetrator of this event, citizen Migert Qosja.

The investigative materials in charge of the two citizens were passed to the Prosecutor’s Office, for further actions, for the criminal offenses “Intentional Murder” remaining attempted and “Illegal Possession of Weapons”.