Një 23-vjeçar, banues në Shkodrës ka rënë në prangat e policisë për një vjedhje me armë që kreu në vitin 2019 në Itali. Forcat Shqiponja morën informacione për vendndodhjen e të riut në lagjen “Vojo Kushi”, ku u bë i mundur edhe arrestimi i tij me qëllim ekstradimin drejt Itali.

Maksimumi i viteve që duhet të kalojë pas hekurave është 20 vite për veprën penale “Vjedhje me armë në rrethana rënduese”.

Njoftimi i plotë- Finalizohet një tjetër operacion për kapjen e personave të shpallur në kërkim ndërkombëtar. Operacioni nga Drejtoria Vendore e Policisë Shkodër, në bashkëpunim me Interpol Tirana.

Kapet dhe vihet në pranga një 23-vjeçar i kërkuar në Itali për vjedhje me armë.

Në vijim të punës për kapjen e personave të shpallur në kërkim kombëtar e ndërkombëtar, si rezultat i bashkëpunimit dhe shkëmbimit të informacionit mes DVP Shkodër dhe Interpol Tirana, u organizua puna për kapjen e një 23-vjeçari të shpallur në kërkim ndërkombëtar.

Pas lokalizimit të vendodhjes së personit të kërkuar, forcat e posaçme “Shqiponja” në Drejtorinë Vendore të Policisë Shkodër, në afërsi të lagjes “Vojo Kushi”, Shkodër, bënë kapjen dhe arrestimin, me qëllim ekstradimi drejt Italisë, të shtetasit:

B.Th., 23 vjeç, banues në Plan, Shkodër.

Ky shtetas ishte shpallur në kërkim ndërkombëtar, pasi Gjykata e Vercelit, Itali, në vitin 2019, ka lëshuar urdhër-arresti për veprën penale “Vjedhje me armë në rrethana rënduese”. Maksimumi i dënimit për këtë vepër penale është 20 vjet burg, parashikuar nga legjislacioni penal italian.

Interpol Tirana, në bashkëpunim me Interpol Romën, vijojnë veprimet për ekstradimin e këtij shtetasi drejt Italisë.

A 23-year-old resident of Shkodra has fallen into the hands of the police for a armed robbery he committed in 2019 in Italy. The Eagle Forces received information about the location of the young man in the neighborhood “Vojo Kushi”, where his arrest became possible in order to extradite him to Italy.

The maximum number of years that must pass behind bars is 20 years for the criminal offense “Theft with a weapon in aggravating circumstances.”

Full notification – Another operation to apprehend internationally wanted persons is being finalized. Operation by the Local Police Directorate of Shkodra, in cooperation with Interpol Tirana.

A 23-year-old man wanted in Italy for armed robbery is caught and handcuffed.

Following the work to apprehend nationally and internationally wanted persons, as a result of the cooperation and exchange of information between DVP Shkodra and Interpol Tirana, work was organized to apprehend a 23-year-old man declared internationally wanted.

After locating the location of the wanted person, the special forces “Shqiponja” in the Local Police Directorate of Shkodra, near the neighborhood “Vojo Kushi”, Shkodra, caught and arrested, in order to extradite to Italy, the citizen:

B.Th., 23 years old, resident in Plan, Shkodra.

This citizen was declared internationally wanted, after the Court of Vercel, Italy, in 2019, issued an arrest warrant for the criminal offense “Theft with a weapon in aggravating circumstances.” The maximum sentence for this offense is 20 years in prison, provided by Italian criminal legislation.

Interpol Tirana, in cooperation with Interpol Rome, continues the actions for the extradition of this citizen to Italy.