Një shqiptar 39 vjeç u arrestua në Königsforst të Gjermanisë, gjatë një kontrolli rutinë të policisë, pasi në automjetin e tij, tip “Mercedes” u sekuestrua një pushkë automatike dhe qindra fishekë.

Arma dhe municioni ishin vendosur në një valixhe që ndodhej në bagazhin e makinës.

Shqiptari është dërguar para ekspertëve të policisë, ndërsa origjina e armës është objekt i një hetimi të vazhdueshëm.

Nuk është zbuluar ende plani i 39-vjeçarit dhe arsyet pse në automjetin e tij u gjendë një arsenal aq i madh armësh. Grupi hetimor po punon për zbardhjen e plotë të kësaj ngjarjeje.

 

A 39-year-old Albanian man was arrested in Königsforst, Germany, during a routine police search, after an automatic rifle and hundreds of bullets were seized from his Mercedes vehicle.

The weapon and ammunition were placed in a suitcase located in the trunk of the car.

The Albanian was sent before police experts, while the origin of the weapon is the subject of an ongoing investigation.

The 39-year-old’s plan and the reasons why such a large arsenal of weapons were found in his vehicle have not been revealed yet. The investigative group is working to fully uncover this event.