51-vjeçari shqiptar Muhamet Belba shkoi për të grabitur një grek në 17 shkurt 1993, por doli prej andej duke kryer edhe një vrasje, gjë që do ta përndiqte edhe gjatë viteve në vijim.

Për të humbur gjurmët ai u largua nga Greqia në shtete të tjera dhe sëfundmi në Belgjike, ku edhe është arrestuar nga autoritetet atje me kërkesë të Interpol Tiranës.

Tashmë, me të ardhur në Shqipëri ai do të vuaje dënimin e dhënë nga gjykata e Elbasanit për ngjarjen e rëndë në Greqi. Belba është dënuar me 22 vite burg.

Njoftimi i plotë

Interpol Tirana

Falë bashkëpunimit dhe shkëmbimit të informacionit mes Interpol Tiranës, Departamentit të Polcisië Kriminale dhe autoriteteve policore në Belgjikë u bë e mundur kapja me qëllim ekstradimi e një shtetasi të shpallur në kërkim ndërkombëtar.

Nga Interpol Tirana, në bashkëpunim me autoritetet policore në Belgjikë, është bërë ekstradimi nga Belgjika drejt Shqipërisë, i shtetasit shqiptar Muhamet Belba, 51 vjeç.

Ky shtetas është arrestuar nga autoritetet policore në Belgjikë, me qëllim ekstradimin drejt Shqipërisë, në zbatim të urdhër arrestit ndërkombëtar të nxjerrë nga Zyra Qendrore Kombëtare Interpol Tirana, pasi Gjykata e Rrethit Gjyqësor Elbasan e ka dënuar këtë shtetas me 22 vjet heqje lirie, për veprën penale “Vjedhje me armë me pasojë vdekjen”.

Shtetasi Muhamet Belba, në datë 17.02.1993, në Greqi, ka vrarë një shtetas grek, me qëllim grabitjen e një shume parash që kishte me vete.

The 51-year-old Albanian Muhamet Belba went to rob a Greek on February 17, 1993, but came out of there committing another murder, which would haunt him in the following years.

To lose track, he fled Greece to other countries and recently to Belgium, where he was arrested by the authorities there at the request of Interpol Tirana.

Now, upon arrival in Albania, he will serve the sentence given by the court of Elbasan for the serious event in Greece. Belba was sentenced to 22 years in prison.

Full notice

Interpol Tirana

Thanks to the cooperation and exchange of information between Interpol Tirana, the Criminal Police Department and the police authorities in Belgium, it was possible to apprehend a citizen declared internationally wanted for extradition.

Interpol Tirana, in cooperation with the police authorities in Belgium, extradited from Belgium to Albania, the Albanian citizen Muhamet Belba, 51 years old.

This citizen was arrested by the police authorities in Belgium, with the aim of extradition to Albania, pursuant to an international arrest warrant issued by the National Central Office Interpol Tirana, after the Elbasan Judicial District Court sentenced this citizen to 22 years in prison for the crime criminal “Theft with a weapon resulting in death”.

The citizen Muhamet Belba, on 17.02.1993, in Greece, killed a Greek citizen, in order to rob him of a large amount of money he had with him.