Komunikata e DVP Elbasan:
Vijon puna nga strukturat e Drejtorisë Vendore të Policisë Elbasan, për parandalimin, evidentimin dhe goditjen e paligjshmërisë.
Arrestohen në flagrancë 2 shtetas dhe procedohen penalisht 2 të tjerë, për vepra të ndryshme penale.

Nga specialistët për Hetimin e Trafiqeve të Paligjshme dhe Narkotikëve në DVP Elbasan u arrestua në flagrancë shtetasi B. C., 21 vjeç, banues në Peqin, pasi gjatë kontrollit fizik iu gjetën dhe u sekuestruan në cilësinë e provës materiale 5 doza me lëndë narkotike të dyshuar cannabis sativa dhe një thikë.

Nga specialistët për Hetimin e Krimit në Komisariatin e Policisë Elbasan u arrestua në flagrancë shtetasi I. S., 49 vjeç, banues në fshatin Mengël, Elbasan, pasi ka ushtruar dhunë fizike dhe psikologjike ndaj kunatës së tij.

Shërbimet e Policisë, në vijim të kontrolleve të pandërprera në të gjithë qarkun e Elbasanit, në zbatim të planit të masave për evidentimin dhe ndëshkimin e veprimtarisë së kundërligjshme të lojërave të fatit, kanë konstatuar një subjekt në të cilin ushtrohej ky aktivitet i paligjshëm.
Nga specialistët për Hetimin e Krimit Ekonomik e Financiar në DVP Elbasan u procedua penalisht në gjendje të lirë shtetasi A. S., 33 vjeç, banues në Peqin, pasi në ambientet e bilardos në pronësi të tij, ushtronte aktivitetin e paligjshëm të lojërave të fatit. Në cilësinë e provës materiale u sekuestruan 3 kompjuterë dhe një aparat celular me faqe loto sporti.

Po nga specialistët për Hetimin e Krimit Ekonomik e Financiar në Drejtorinë Vendore të Policisë Elbasan u procedua penalisht në gjendje të lirë shtetasi S. I., 62 vjeç, banues në fshatin Shëmrizë Pishaj, me detyrë oficer kredie pranë një banke në qytetin e Gramshit, pasi në periudhën 2010-2012, ky shtetas, duke shpërdoruar detyrën e tij, ka falsifikuar dokumentacionin dhe ka marrë kredi në emrin e shtetasit Z. B., banues në Gramsh.

Materialet hetimore i kaluan Prokurorisë pranë Gjykatës së Shkallës Parë Elbasan, për veprime e mëtejshme procedurale.

Communication of DVP Elbasan:
Work continues from the structures of the Local Police Directorate of Elbasan, to prevent, identify and crack down on illegality.
2 citizens are arrested in flagrante delicto and 2 others are prosecuted for various criminal offenses.

The specialists for Investigation of Illegal Trafficking and Narcotics in DVP Elbasan arrested in flagrante delicto the citizen BC, 21 years old, resident in Peqin, after during the physical control were found and seized as material evidence 5 doses of suspected narcotics cannabis sativa and a knife.

I. S., 49 years old, resident of the village of Mengël, Elbasan, was arrested in flagrante delicto by the Specialists for the Investigation of Crime at the Elbasan Police Commissariat, after he had exercised physical and psychological violence against his sister-in-law.

The Police Services, following the uninterrupted controls in the entire region of Elbasan, in implementation of the plan of measures to identify and punish the illegal activity of gambling, have ascertained a subject in which this illegal activity was exercised.
Specialists for the Investigation of Economic and Financial Crime in DVP Elbasan prosecuted in free condition the citizen A. S., 33 years old, resident in Peqin, after in the billiard premises owned by him, exercised the illegal activity of gambling. As material evidence, 3 computers and a mobile phone with a lottery sports page were seized.

Specialists for the Investigation of Economic and Financial Crime in the Local Police Directorate of Elbasan prosecuted in free condition the citizen SI, 62 years old, resident in the village of Shëmrizë Pishaj, acting as a loan officer at a bank in the city of Gramsh, after the period 2010-2012, this citizen, abusing his duty, falsified the documentation and took a loan in the name of the citizen ZB, resident in Gramsh.

The investigative materials were forwarded to the Prosecutor’s Office at the Court of First Instance in Elbasan, for further procedural actions.