Më tej ai thekson sesa e rëndë është situata në Elbasan, qytet i cili sipas tij, ka dalë jashtë kontrollit e ka humbur qetësinë.

“Së fundi, beteja për kontrollin e këtij qyteti, nga grupet kriminale të krimit të organizuar, është bërë aq e ashpër, sa duket si Palermo e viteve ‘80. Më shumë se paaftësia dhe pamundësia e shtetit për të garantuar rend dhe siguri në këtë qytet, të fut tmerrin korrupsioni deri në palcë, i organeve të drejtësisë. Bota e krimit te organizuar, ia ka dale ne kete qytet, me shume se askund tjeter ne kete vend, te korruptoje, te bleje, te shese, te implikoje dhe ti detyroje te bashkepunojne ne favor te vete, agjensite e zbatimit te ligjit, pushtetin vendor dhe ate qendror,” thuhet më tej në postim.

Më tej gazetari përmend se 6-7 muaj më parë publikoi foto të kryeministrit me personazhe të rëndësishëm të botës së krimit tëorganizuar në Elbasan, po shton ai, askush nuk foli.

“Heshten te gjithe, demokrate, lsi-ste dhe socialiste.

Sepse me te njejtin “bos krimi”, kishin bere aleance ne fushata zgjedhore te meparshme dhe ata…”

Sipas gazetarit, krimi emblemë që dëshmon situatën ku është “zhytur ky vend” është vrasja e 65-vjeçarit Fiqiri Çalliku, ndersa ruante arën të mbjelle me misër.

“Keto kohe, jemi mesuar te degjojme raste, kur shqiptaret jane vrare duke ruajtur parcelen me kanabis nga trafikantet.
Por ja ku arritem!!!
Po na i vrasin dhe ata bashkekombas te ndershem, qe ruajne parcelen e tyre me miser.
Situata eshte aq trishtuese dhe dekurajuese, sa “Legjenda e misrit” e Migjenit, e shkruar nje shekull me pare, duket sikur eshte shkruar dje ne mbremje nga gjeniu i poezise shqiptare…
Gjithsesi kemi bere nje hap para, nga “Legjenda e misrit”, kemi mberritur te “Rojet e misrit”…”

Postimi i plotë:

Po i vrasin dhe rojet e misrit!!!

E enjte e zeze.
Tre viktima dhe asnje me arme zjarri.
Duket sikur vrasesit kane zbuluar nje “loder” te re.
Thiken…
Mund te merresha me kedo prej tyre.
Por, çfare te them?!
Dy te vrare brenda pak oreve ne Elbasan!!!
Nuk perben me as lajm dhe as çudi. Per fat te keq, te banoreve te atij qyteti te vjeter dhe me kulture, pyetja e çdo mengjesi, se ke kane vrare mbreme, eshte kthyer ne nje normalitet.
Kam 4 vite, qe denoncoj, apeloj, publikoj fakte dhe prova, per te deshmuar se nje nga qytetet kryesore te vendit, kryqezim shume i rendesishem i akseve kombetare dhe nderkombetare te narkotikeve, Elbasani, ka humbur qetesine e tij, ka dale jashte kontrollit.
Sefundi, beteja per kontrollin e ketij qyteti, nga grupet kriminale te krimit te organizuar, eshte bere aq e ashper, sa duket si Palermo e viteve ‘80.
Me shume se paaftesia dhe pamundesia e shtetit, per te garantuar rend dhe siguri ne kete qytet, te fut tmerrin korrupsioni deri ne palce, i organeve te drejtesise.
Bota e krimit te organizuar, ia ka dale ne kete qytet, me shume se askund tjeter ne kete vend, te korruptoje, te bleje, te shese, te implikoje dhe ti detyroje te bashkepunojne ne favor te vete, agjensite e zbatimit te ligjit, pushtetin vendor dhe ate qendror.
Madje aleanca e botes krimit me forcat politike te te gjitha kraheve, eshte aq e madhe, sa sot nuk e ndan dot, ku fillon njera dhe ku mbaron tjetra.
Jo me kot publikova 6-7 muaj me pare, foto te kryeministrit me personazhe te rendesishem te botes se krimit te organizuar ne Elbasan, madje “bos krimi”, si i ka etiketuar vete kreu i qeverise.
Dhe askush nuk foli!!!
Heshten te gjithe, demokrate, lsi-ste dhe socialiste.
Sepse me te njejtin “bos krimi”, kishin bere aleance ne fushata zgjedhore te meparshme dhe ata…
Ndersa sot, ekranet e mediave vizive dhe axhenda politike, jane perqendruar te ndryshimet kushtetuese ne Kuvendin e Shqiperise, ajo qe duhej te ishte kryelajmi, eshte ngjarja e Xhafzotajt.
Besoj krimi emblemë, qe deshmon gjirizin ku eshte zhytur dhe po zhytet çdo dite e me thelle ky vend, eshte vrasja e 65-vjeçarit Fiqiri Çalliku, ndersa ruante aren e tij, te mbjelle me miser.
Nje shqiptar i mire, punetor, hallexhi, qe punonte ne token e tij, qe kishte mbjellë misër, per te mbajtur familjen me buke.
Mbeti i vrare ne mesnate, ndersa ruante misrin e parceles se vet, nga nje kriminel “hallexhi”, qe kush e di çfare tjeter halli e ka detyruar te shkoje te vjedh djersen dhe mundin e nje shqiptari te varfer, per ta shitur te nesermen, si miser te pjekur, rrugeve te Durresit.
Keto kohe, jemi mesuar te degjojme raste, kur shqiptaret jane vrare duke ruajtur parcelen me kanabis nga trafikantet.
Por ja ku arritem!!!
Po na i vrasin dhe ata bashkekombas te ndershem, qe ruajne parcelen e tyre me miser.
Situata eshte aq trishtuese dhe dekurajuese, sa “Legjenda e misrit” e Migjenit, e shkruar nje shekull me pare, duket sikur eshte shkruar dje ne mbremje nga gjeniu i poezise shqiptare…
Gjithsesi kemi bere nje hap para, nga “Legjenda e misrit”, kemi mberritur te “Rojet e misrit”…

 

He further emphasizes how serious the situation is in Elbasan, a city which, according to him, has gone out of control and has lost its calm.

“Finally, the battle for control of this city by organized crime gangs has become so fierce that it looks like the ’80s Palermo. More than the inability and impossibility of the state to guarantee order and security in this city, the corruption to the core of the justice system is terrifying. The world of organized crime has succeeded in this city, more than anywhere else in this country, in corrupting, buying, selling, implicating and forcing to cooperate in its favor, law enforcement agencies, the government local and central, ”the post reads.

The journalist further mentions that 6-7 months ago he published photos of the Prime Minister with important personalities of the world of organized crime in Elbasan, he adds, no one spoke.

“Everyone is silent, democrats, liberals and socialists.

“Because with the same” crime boss “, they had made alliances in previous election campaigns and they…”

According to the journalist, the emblematic crime that proves the situation where “this country is submerged” is the murder of 65-year-old Fiqiri Çalliku, while guarding the field planted with corn.

“These days, we are used to hearing cases when Albanians are killed while guarding the cannabis plot from traffickers.
But here I am !!!
They are also killing us and those honest compatriots, who guard their plot with corn.
The situation is so sad and discouraging that Migjen’s “Legend of Corn”, written a century ago, seems to have been written yesterday evening by the genius of Albanian poetry…
Anyway we have taken a step forward, from “The Legend of Corn”, we have arrived at “The Corn Guards”… ”

Full post:

They are also killing the corn guards !!!

Black Thursday.
Three victims and none with firearms.
It looks like the killers have discovered a new “toy”.
Knife …
I could deal with any of them.
But, what can I say ?!
Two killed within a few hours in Elbasan !!!
It is neither news nor wonder. Unfortunately, for the inhabitants of that old and cultured city, the question every morning, that you killed last night, has become a norm.
I have 4 years, to denounce, appeal, publish facts and evidence, to prove that one of the main cities of the country, a very important crossroads of national and international narcotics axes, Elbasan, has lost its calm, has gone out of control.
Finally, the battle for control of this city by organized crime gangs has become so fierce that it looks like the Palermo of the ‘80s.
More than the inability and impossibility of the state, to guarantee order and security in this city, the horror of corruption to the core, of the judiciary, to instill.
The world of organized crime has succeeded in this city, more than anywhere else in this country, in corrupting, buying, selling, implicating and forcing to cooperate in its favor, law enforcement agencies, the government local and central.
Even the alliance of the criminal world with the political forces of all wings is so great that today it cannot separate where one begins and where the other ends.
It is not in vain that I published 6-7 months ago, photos of the Prime Minister with important personalities of the world of organized crime in Elbasan, even “crime boss”, as the head of the government himself labeled them.
And no one spoke !!!
Everyone is silent, democrats, liberals and socialists.
Because with the same “crime boss”, they had made alliances in previous election campaigns and they…
While today, the screens of the visual media and the political agenda are focused on the constitutional changes in the Albanian Parliament, what should have been the headline, is the event of Xhafzotaj.
I believe the emblematic crime, which proves the bay where this place is submerged and is sinking every day and deeper, is the murder of 65-year-old Fiqiri Çalliku, while guarding his arena, planted with corn.
A good Albanian, worker, hallexhi, who worked on his land, who had planted corn, to support the family with bread.
He was killed at midnight, while guarding the corn of his plot, by a criminal “hallexhi”, who knows what else the trouble has forced him to go to steal the sweat and toil of a poor Albanian, to sell the next day, as roasted corn, the streets of Durres.
These days, we are used to hearing cases when Albanians have been killed while guarding the cannabis plot from traffickers.
But here I am !!!
They are also killing us and those honest compatriots, who guard their plot with corn.
The situation is so sad and discouraging that Migjen’s “Legend of Corn”, written a century ago, seems to have been written yesterday evening by the genius of Albanian poetry…
Anyway, we have taken a step forward, from the “Corn Legend”, we have arrived at the “Corn Guards”…