Arbër Papleka, autori i dyshuar i vrasjes së Pjerin Xhuvanit në Elbasan është vetëdorëzuar në Tiranë, në repartin e forcave RENEA.

Pasi ka qëlluar me armë zjarri në vendin e ngjarjes, ai është larguar prej andej duke ecur në këmbë për rreth 600-700 metra.

Papleka ka ndaluar një makinë që po kalonte rastësisht në zonë duke i drejtuar armën drejtuesit të saj. Pasi i ka marrë makinën, Papleka është nisur me automjet drejt Tiranës ku është drejtuar për tek reparti i forcave speciale.

Ai ka shkuar në zyrën e komandantit të RENEA-s, ku dhe është vetëdorëzuar. Ky i fundit e ka dërguar atë në drejtorinë e Policisë së Tiranës, ku dhe i janë vënë prangat.

Arbër Papleka, the suspected perpetrator of the murder of Pjerin Xhuvani in Elbasan, surrendered in Tirana, in the RENEA force unit.

After firing at the scene, he fled on foot for about 600-700 meters.

Papleka stopped a car that was accidentally passing in the area pointing the gun at its driver. After taking his car, Papleka left by car for Tirana, where he headed to the special forces unit.

He went to the office of the RENEA commander, where he surrendered. The latter sent him to the Tirana Police Directorate, where he was handcuffed.