Babai i Ilirjan Hasanaj i ka bërë thirrje djalit të tij që të dorëzohet në polici, pas atentatit që dyshohet se i ka bërë shefit të policisë bashkiake në Malësinë e Madhe, Mentor Hasanaj.

Përmes një postimi në rrjetet sociale, Arben Hasanaj i ka bërë thirrje djalit të tij që të dorëzohet, pasi ka ardhur në Shqipëri. Ai u ka drejtuar një lutje të gjithë njerëzve që kanë dijeni mbi vendndodhjen e djalit të tij, që ta njoftojnë. Ilirjan Hasanaj është 19 vjeçari që dyshohet se ka bërë atentatin ndaj Mentor Hasanaj, i cili shpëtoi mrekullisht pasi mori një plumb në kokë dhe 2 të tjerë në trup dhe ndodhet jashtë rrezikut për jetën.

Gjatë atenatit u plagos edhe babai i Mentor Hasanajt dhe doli pa u lënduar gruaja e tij, të cilët ndodheshin në automjet me të gjatë momentit që u bë atentati.

Ngjarja ndodhi në aksin rrugor Shkodër-Malësi e Madhe, te rrethrrotullimi i “5 Heronjve”, ku 19-vjeçari teksa po kalonte me motorr, qëlloi me armë zjarri drejt makinës së policisë.

“Thirrje publike

Drejtuar djalit tem Ilirianit te dorezohesh nje ore e me pare ne Drejtorin, komisariatin, apo piken me te afert te policise se shtetit.

I lutem çdo njeriu qe din apo ka dieni te me njoftoje.

Baba i jot te pret nje ore e me pare kam ardh jam ne shqiperi. Baba te ka shpirt”, shkruan Hasanaj.

 

Ilirjan Hasanaj’s father has called on his son to surrender to the police, after the assassination that he allegedly committed against the chief of the municipal police in Malësia e Madhe, Mentor Hasanaj.

Through a post on social networks, Arben Hasanaj has called on his son to surrender, after coming to Albania. He has addressed a prayer to all people who know the whereabouts of his son, to inform him. Ilirjan Hasanaj is a 19-year-old man who is suspected of assassinating Mentor Hasanaj, who miraculously escaped after receiving a bullet in the head and 2 others in the body and is out of danger for life.

During the assassination, Mentor Hasanaj’s father was also injured and his wife, who was in the vehicle with him at the time of the assassination, was injured.

The event took place on the Shkodër-Malësi e Madhe road axis, at the “5 Heronjve” roundabout, where the 19-year-old, while passing by on a motorcycle, fired at the police car.

“Public call

To my son Ilirian to surrender an hour ago to the Director, the police station, or the nearest point of the state police.

I ask anyone who knows or has knowledge to let me know.

Your father is waiting for you for an hour and I came to Albania a while ago. “Your father has a soul”, writes Hasanaj.