Ish futbollisti i Premier League Jermaine Johnson është qëlluar dhe plagosur në një sulm me makinë në Xhamajka mbrëmjen e djeshme. Ylli, i cili luajti 73 herë për Xhamajkën, ishte me tre persona të tjerë që u qëlluan në Kingston, kryeqyteti i ishullit.

Johnson, një burrë dhe një grua u dërguan me urgjencë në spital pasi morën dëmtime të rënda. Sipas Jamaica Observer, Johnson, 40 vjeç, mori dy të shtëna në shpinë dhe bark. Të tre të plagosurit janë në gjendje të rëndë, por të qëndrueshme.

Policia pretendoi se sulmi me makinë ishte i lidhur ndoshta me një konflikt të hershëm. Dëshmitarët thanë se ishte një makinë e drejtuar nga grupi që qëlloi me armë. Të shtënat ndodhën disa momente pasi u mbyllën votimet për zgjedhjet e përgjithshme të Xhamajkës në 2020

Former Premier League footballer Jermaine Johnson was shot and injured in a car attack in Jamaica last night. The star, who played 73 times for Jamaica, was with three other people who were shot in Kingston, the island’s capital.

Johnson, a man and a woman were rushed to hospital after receiving serious injuries. According to the Jamaica Observer, Johnson, 40, received two shots in the back and abdomen. All three injured are in serious but stable condition.

Police claimed the car attack was probably linked to an early conflict. Witnesses said it was a car driven by the group that fired the gun. The shooting occurred moments after voting closed for Jamaica’s 2020 general election