Moti i keq që ka goditur Greqinë ka shënuar sot një viktimë. Mediat fqinje raportojnë se një zjarrfikës u gjet i vdekur në Apalos.

Zjarrfikësi humbi jetën në krye të detyrës, teksa ishte duke shpëtuar disa nxënës të bllokuar nga uji në një shkollë fillore.

“Ndërsa ekipet e zjarrfikësve po shkonin në Apalos. Shoferi doli nga kamioni dhe uji i vrullshëm e mori përpara”, tha për protothema.gr zëvendës guvernatori rajonal , Dimitris Petrovic.

I gjithë trupa e zjarrfikësve është tronditur dhe e gjithë kjo ndërsa shiu vazhdon dhe është intensiv në të gjithë zonën e Evros.

Nga pamjet shihet teksa uji ka mbuluar rrugët duke shkaktuar përmbytje të mëdha.

Bad weather that has hit Greece has marked one victim today. Neighboring media report that a firefighter was found dead in Apalos.

The firefighter lost his life on duty as he was rescuing several students trapped by water in an elementary school.

“While fire crews were going to Apalos. The driver got out of the truck and the rapid water took him forward “, said for protothema.gr the deputy regional governor, Dimitris Petrovic.

The whole body of firefighters has been shaken and all this while the rain continues and is intense throughout the Euro area.

From the images it can be seen as the water has covered the roads causing great floods.