Drejtoria Vendore e Kufirit dhe Migracionit Gjirokastër deklaron se ditën e sotme autoritetet e Policisë greke, në bazë të një njoftimi që i kanë dërguar Policisë Kufitare Kakavije, sqarojnë se për shkak të kushteve të vështira të motit, në territorin Grek nuk do të lejohet qarkullimi i mjeteve të tonazhit të rëndë për një hark kohor deri në përmirësimin e kushteve të motit.

Ndërkohë do të lejohet qarkullimi i autoveturave vetëm me zinxhirë.

Policia Kufitare e Kakavije iu bën thirrje të gjithë drejtuesve të mjeteve të tonazhit të rëndë që duan të udhëtojnë drejt Greqisë, që të shmangin udhëtimin deri në përmiresim të kushteve të motit.

The Local Directorate of Border and Migration Gjirokastra declares that today the Greek Police authorities, based on a notification they have sent to the Kakavije Border Police, clarify that due to the difficult weather conditions, the circulation of Greek territory will not be allowed. heavy tonnage vehicles for a period of time until the weather conditions improve.

Meanwhile, only vehicles with chains will be allowed to drive.

Kakavija Border Police calls on all drivers of heavy tonnage vehicles who want to travel to Greece to avoid traveling until the weather conditions improve.