Vjehrra e Valentina Pemajt dhe bashkëshortja e të moshuarit që e akuzon këtë të fundit për dhunë ndaj tij, ka mbështetur nusen.

Ajo thotë se e gjithë ngjarja ka ndodhur për faj të tij, ndërsa shprehet se djali dhe nusja kanë qenë te puna në momentin kur ka nisur debati.

“Kjo ngjarje ka ndodhur vetëm prej atij. Ishim te puna. Nuk i ka pas faj as djali as nusja. Ai e ka fajin. Këto kanë qenë te puna”, thotë vjehrra.

Vetë nusja u shpreh se vjehrri i saj e kishte dhunuar disa herë sistematikisht edhe të shoqen dhe kjo kishte ndodhur edhe në sy të nipërve e mbesave të tyre. Por ajo shton se nuk kanë dashur ta lënë në burg të moshuarin për shkak të paragjykimeve të shoqërisë.

Valentina Pemaj’s mother-in-law and the wife of the elderly man who accuses the latter of violence against him, have supported the bride.

She says that the whole event happened through his fault, while she says that the son and the bride were at work at the moment when the debate started.

“It simply came to our notice then. We were at work. Neither the boy nor the bride was to blame. He is to blame. “These were at work”, says the mother-in-law.

The bride herself said that her father-in-law had systematically raped his wife several times and this had happened in the eyes of their grandchildren. But she adds that they did not want to leave the old man in prison because of society’s prejudices.