Ekzekutimi i 38 vjeçarit, Arjan Spahiu vitin e kaluar në Bruksel, ka sjellë në Elbasan një grup hetuesish dhe prokurorësh belgë.

Tre hetues, sëbashku me prokurorë dhe përfaqësues të ambasadës, kanë kryer takime intensive me zyrtarë të lartë të policisë dhe prokurorisë në Elbasan.

Qëllimi ka qenë mbledhja e informacioneve për Arjan Spahiun dhe aktivitetin e tij në Elbasan dhe jo vetëm, të cilat mund të çojnë në zbardhjen e motive të ekzekutimit të tij.

Burime thanë se grupi i hetuesve nga Brukseli ka qëndruar rreth katër ditë në Elbasan.

Spahiu u ekzekutua në një pritë mafioze në 28 nëntor në kryeqendrën e Europës.

Ai u qëllua me armë zjarri sapo doli nga një lokal në zonën e Molenbek. 38 vjeçari ishte nën shoqërinë e mikut të tij, Florian Narazani.

Viktima, ka qenë i akuzuar 11 vjet më parë si organizator i vrasjes se Gëzim Alikajt, ngjarje e ndodhur në qytetin e Elbasanit, në afërsi të Urës së Zaranikës.

Sipas hetimeve të kohës, ky i fundit dyshohet se ka vrarë 13 vite më parë një të afërm të Arjan Spahiut, çka ka bërë që hetuesit belg të dyshojnë se, krimi ndaj 38 vjeçarit një vit më parë, lidhet pikërisht me këtë ngjarje.

Gjithçka mendohet se është pasojë e luftës mbi kontrollin e territorit për trafikimin e drogës mes grupeve kriminale shqiptare në disa qytete europiane.

The execution of 38-year-old Arjan Spahiu last year in Brussels brought a group of Belgian investigators and prosecutors to Elbasan.

Three investigators, along with prosecutors and embassy representatives, conducted intensive meetings with senior police and prosecution officials in Elbasan.

The purpose was to gather information about Arjan Spahiu and his activity in Elbasan and beyond, which could lead to the elucidation of the motives for his execution.

Sources said that the group of investigators from Brussels stayed in Elbasan for about four days.

Spahiu was executed in a mafia ambush on November 28 in the European capital.

He was shot as soon as he came out of a bar in the Molenbek area. The 38-year-old was in the company of his friend, Florian Narazani.

The victim was accused 11 years ago as the organizer of the murder of Gëzim Alikaj, an event that took place in the city of Elbasan, near the Zaranika Bridge.

According to the investigations of the time, the latter is suspected of killing a relative of Arjan Spahiu 13 years ago, which has led Belgian investigators to suspect that the crime against the 38-year-old a year ago is related to this event.

Everything is thought to be a consequence of the fight over territorial control for drug trafficking between Albanian criminal groups in some European cities.