Gazeta serbe “Informs”, e njohur si përkrahëse e Qeverisë në faqen e parë këtë të hënë ia ka kushtuar një shkrimi me doza të forta nacionalizmi.

“Informs”, shkuan se presidenti Vuçiç është duke e risjellë Perandorinë e Dushanit. Kjo sipas kësaj gazete, do të fusë në panik boshnjakët edhe kroatët.

Ky shkrim vjen një ditë pasi ministri serb i Mbrojtjes foli me doza të forta për atë se çfarë duhet të jetë Serbia.

Ndërkohë gazeta tjetë serbe proqeveritare “Telegraf” thotë se shqiptarët duhet t’i kapë paniku, shkruan Topchannel.

“Serbia do të përpijë Kosovën dhe Shqipërinë!”.

Pra, me këto dy shkrime të çmendura mediat pro Qeverisë në Beograd injektojnë edhe njëherë gjuhën e fortë nacionaliste dhe mbushur me urrejtje për fqinjët.

The Serbian newspaper “Informs”, known as a supporter of the Government, on the front page this Monday dedicated an article with strong doses of nationalism.

“Informs” went on to say that President Vuçi ris is bringing back the Duusan Empire. According to this newspaper, this will panic Bosniaks and Croats.

This article comes a day after the Serbian Minister of Defense spoke in strong doses about what Serbia should be.

Meanwhile, another Serbian pro-government newspaper “Telegraf” says that Albanians should panic, writes Topchannel.

“Serbia will devour Kosovo and Albania!”

So, with these two crazy writings, the pro-government media in Belgrade once again injects strong nationalist language and full of hatred for its neighbors.