Drejtoria Vendore e Policisë Tiranë ka gjobitur me 1 mln lekë të reja administratorin e lokalit ku festoi ditëlindjen e 35-të aktori Bes Kallaku, ku ishte i ftuar dhe Presidenti i Republikës Ilir Meta dhe kryetarja e LSI-së Monika Kryemadhi, përveç personazheve të tjera të njohur.

Policia deklaron se në lidhje me aktivitetin e zhvilluar më datë 20.11.2020 në një lokal në fshatin Laknas, Bashkia Kamëz, ku shtetasi B.K, kishte organizuar një ceremoni ditëlindje dhe kishte ftuar rreth 30 persona, Drejtoria Vendore e Policisë Tiranë menjëherë mori masa në zbatim të Aktit Normativ, për parandalimin e përhapjes së COVID-19.

foto galeri foto galeri foto galeri foto galeri 1234PreviousNext
Nga ana e Policisë së Tiranës, u mor masa administrative 1.000.000 lekë për administratorin e lokalit shtetasin F.U., në bazë të aktit normativ nr 3 datë 15.03.2020.

Gjithashtu në bazë të pamjeve filmike janë identifikuar të gjithë personat që ishin pjesmarrës në aktivitetin e zhvilluar dhe do ndëshkohen me masë administrative për shkelje të masave kufizuese anticovid-19.

Njëkohësisht Drejtori i DVP Tiranë ka pezulluar nga detyra 6 punonjës Policie për moskryerje të kontrollit të territorit dhe ndaj tyre Drejtoria e Standarteve Profesionale në Drejtorinë e Përgjithshme të Policisë së Shtetit ka nisur ecurinë disiplinore për shkelje të rëndë .

Drejtoria Vendore e Polcisë Tiranë apelon për të gjithë administratorët e lokaleve dhe qytetarët që të respektojnë me korrektësi masat anticovid duke bërë të mundur shkëputjen e zinxhirit të infektimit nga virusi dhe fton qyetarët që të denoncojnë në 112 e Komisariatin Dixhital cilindo administrator lokali apo qytetar që nuk i respekton këto masa kufizuese duke u kthyer në burim rreziku për shëndetin e qytetarëve.

 

The Local Police Directorate of Tirana has fined with 1 million new lek the administrator of the bar where the actor Bes Kallaku celebrated his 35th birthday, where the President of the Republic Ilir Meta and the chairwoman of the SMI Monika Kryemadhi were invited, among other characters known.

The police declares that in relation to the activity held on 20.11.2020 in a bar in the village of Laknas, Municipality of Kamza, where the citizen BK, had organized a birthday ceremony and had invited about 30 people, the Local Police Directorate of Tirana immediately took action of the Normative Act, to prevent the spread of COVID-19.

The Tirana Police took 1,000,000 ALL administrative measures for the local administrator, citizen F.U., based on normative act no. 3 dated 15.03.2020.

Also, based on the film footage, all the persons who were participants in the activity were identified and will be punished with administrative measures for violating the restrictive measures anticovid-19.

At the same time, the Director of DVP Tirana has suspended from duty 6 police officers for not performing territorial control and against them the Directorate of Professional Standards in the General Directorate of State Police has initiated disciplinary proceedings for serious violations.

The Local Police Directorate of Tirana appeals to all local administrators and citizens to correctly respect the anticovid measures by making it possible to break the chain of infection from the virus and invites citizens to report to 112 of the Digital Commissariat any local administrator or citizen who does not respects these restrictive measures by becoming a source of risk to the health of citizens.