Është ndarë nga jeta në moshën 84-vjeçare, Besim Zekthi, mjeshtri i valles popullore mbarëshqiptare si dhe i vlerësuar me titullin e lartë “Nderi i Kombit”.

Lajmi është bërë i ditur nga Teatri Kombëtar i Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor ku bëjnë të ditur se Zekthi humbi betejën me një sëmundje të rëndë, në shtëpinë e tij në Tiranë, pasditen e sotme.

“Teatri Kombëtar i Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor, me hidhërim të thellë njofton ndarjen nga jeta të mjeshtrit të valles popullore mbarëshqiptare, “Nderi i Kombit” – Besim Zekthi.

Artisti humbi betejën me një sëmundje të rëndë, në moshën 84 vjeçare, në shtëpinë e tij në Tiranë, rreth një orë më parë.

Teatri Kombëtar i Operës, Baletit dhe Ansamblit Popullor, i shpreh ngushëllimet familjarëve, të afërmve, miqve, bashkëpunëtorëve dhe admiruesve që e duartrokitën gjatë gjithë karrierës së tij mjeshtrin e valles shqiptare, të pazëvendësueshmin, Besim Zekthi.”, shkruhet një njoftimin e Teatrit Kombëtar i Operës dhe Baletit

Besim Zekthi, the master of folk dance all over Albania, passed away at the age of 84 and was awarded the high title “Honor of the Nation”.

The news was announced by the National Theater of Opera, Ballet and Folk Ensemble where they announce that Zekthi lost the battle with a serious illness, in his house in Tirana, this afternoon.

The National Theater of Opera, Ballet and Folk Ensemble, with deep sorrow announces the death of the master of folk dance all over Albania, “Honor of the Nation” – Besim Zekthi.

The artist lost the battle with a serious illness, at the age of 84, in his house in Tirana, about an hour ago.

The National Theater of Opera, Ballet and Folk Ensemble expresses its condolences to the family, relatives, friends, collaborators and admirers who throughout their careers applauded the master of Albanian dance, the irreplaceable Besim Zekthi, “reads the announcement of the National Theater. of Opera and Ballet