Si kurrë më parë brenda një ditë. Sot në Shqipëri është shënuar numër rekord viktimash. Koronavirusi mori 17 jetë në vendin tonë, ndërsa numri i infektimeve arriti në 795 raste të reja brenda 24 orëve nga 2352 testime, që u bënë. Me gjithë përpjekjet e mjekëve, në 24 orët e fundit, kanë humbur jetën 17 qytetarë me Sars-Cov2 pozitiv në spitalet COVID: 4 qytetarë nga Durrësi, 3 qytetarë nga Tirana, 2 qytetarë nga Fieri, 2 qytetar nga Korça, 1 qytetar nga Skrapari, 1 qytetar nga Kuçova, 1 qytetar nga Gramshi, 1 qytetar nga Lezha, 1 qytetar nga Dibra, 1 qytetar nga Kavaja, nga mosha 37 vjeç deri në 86 vjeç.

Në 24 orët e fundit kanë rezultuar pozitivë 795 qytetarë. Rastet pozitive të konfirmuara në 24 orët e fundit janë identifikuar në këto bashki: 236 raste në Tiranë, 58 në Durrës, 52 në Korçë, 51 në Vlorë, 50 në Berat, 42 në Fier, 35 në Krujë, 29 në Pogradec, 27 në Kukës, 20 në Gjirokastër, nga 19 raste në Shkodër, Sarandë, 18 në Tropojë, 16 në Gramsh, 15 në Mirditë, 13 në Tepelenë, 12 në Mallakastër, nga 11 raste në Kurbin, Lezhë, Mat, 10 në Kuçovë, nga 7 raste në Has, Dibër, nga 5 raste në Lushnje, Delvinë, nga 4 raste në Malësi e Madhe, Bulqizë, Kolonjë, 3 në Devoll, 1 në Kavajë. Janë kryer 2352 testime, prej të cilave 320 janë testime janë kryer për arsye depistimi.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 388 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 16.230 që nga fillimi i epidemisë. Aktualisht në 3 spitalet COVID, po trajtohen 439 pacientë, 16 në terapi intensive, 5 pacientë janë të intubuar. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën apel të shmangni lëvizjet e panevojshme dhe të kufizohen kontaktet, për të parandaluar përhapjen e COVID19. Të gjithë qytetarët duhet të respektojnë me përpikmëri rregullat, duke mos e ulur asnjë moment vigjilencën për ruajtjen e distancimit fizik, mbajtjen e maskës në çdo ambient jashtë shtëpisë dhe kujdesin për higjienën. MSHMS ju bën thirrje sërish qytetarëve të shmangin detyrimisht çdo lloj grumbullimi mbi 10 persona.

COVID-19 – Statistika (23 Nëntor 2020)

Raste të reja ditore 795

Të shëruar ne 24 orë 388

Të shtruar në spitale 439

Humbje jete në 24 orë 17

Testime ditore 2.352

Testime totale 175.200

Raste pozitive 33.556

Raste të shëruara 16.230

Raste Aktive 16.610

Humbje jete 716

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:

Tiranë 8463

Fier 1257

Durrës 1222

Korçë 934

Shkodër 885

Elbasan 804

Vlorë 834

Lezhë 689

Berat 527

Gjirokaster 469

Kukës 375

Dibër 151

Like never before in a day. Today in Albania there is a record number of victims. The coronavirus took 17 lives in our country, while the number of infections reached 795 new cases within 24 hours from 2352 tests that were done. Despite the efforts of doctors, in the last 24 hours, 17 citizens with Sars-Cov2 positive have lost their lives in COVID hospitals: 4 citizens from Durrës, 3 citizens from Tirana, 2 citizens from Fier, 2 citizens from Korça, 1 citizen from Skrapar , 1 citizen from Kuçova, 1 citizen from Gramsh, 1 citizen from Lezha, 1 citizen from Dibra, 1 citizen from Kavaja, from 37 years old to 86 years old.

In the last 24 hours, 795 citizens have tested positive. Positive cases confirmed in the last 24 hours have been identified in the following municipalities: 236 cases in Tirana, 58 in Durrës, 52 in Korça, 51 in Vlora, 50 in Berat, 42 in Fier, 35 in Kruja, 29 in Pogradec, 27 in Kukës, 20 in Gjirokastër, out of 19 cases in Shkodër, Saranda, 18 in Tropojë, 16 in Gramsh, 15 in Mirditë, 13 in Tepelena, 12 in Mallakastër, out of 11 cases in Kurbin, Lezhë, Mat, 10 in Kuçovë, out of 7 cases in Has, Dibër, from 5 cases in Lushnje, Delvinë, from 4 cases in Malësi e Madhe, Bulqiza, Kolonjë, 3 in Devoll, 1 in Kavaja. 2352 tests were performed, of which 320 tests were performed for screening reasons.

In the last 24 hours, 388 citizens have been cured, bringing the number of cured to 16,230 since the beginning of the epidemic. Currently in 3 COVID hospitals, 439 patients are being treated, 16 in intensive therapy, 5 patients are intubated. The Ministry of Health and Social Protection appeals to you to avoid unnecessary movements and to limit contacts, to prevent the spread of COVID19. All citizens must strictly observe the rules, not lowering at any moment the vigilance for maintaining physical distance, keeping the mask in any environment outside the home and taking care of hygiene. MSHMS calls on the citizens again to avoid any kind of gathering of more than 10 people.

COVID-19 – Statistics (23 November 2020)

New daily cases 795

Healed in 24 hours 388

Hospitalized 439

Loss of life in 24 hours 17

Daily testing 2.352

Total testing 175,200

Positive cases 33,556

Healed cases 16,230

Active Cases 16,610

Loss of life 716

Geographical distribution of active cases by regions:

Tirana 8463

Fier 1257

Durrës 1222

Korça 934

Shkodër 885

Elbasan 804

Vlora 834

Lezha 689

Berat 527

Gjirokaster 469

Kukës 375

Dibër 151