Komisioni Europian ka propozuar rihapjen e kufijve për pushuesit nga vendet me nivele të ulëta të infeksionit Covid-19 dhe për këdo që është vaksinuar plotësisht.

Plani është hartuar nga Komisioni Evropian dhe pritet të vihet në zbatim duke nisur nga fillimi i qershorit edhe për vende të treta që janë jashtë unionit.

Me rritjen në mënyrë dramatike të shkallës së vaksinimit në vendet anëtare të BE-së, zyrtarët e Komisionit thanë se është koha për të zbutur rregullat edhe për pushuesit.

Kufijtë e BE do të rihapen deri në fillim të qershorit, thanë zyrtarët, me marrëveshjen që do të kërkohej nga vendet anëtare gjatë takimeve të martën dhe të mërkurën.

Sipas propozimit të Komisionit do tu lejohet hyrja të gjithë atyre që janë vaksinuar me vaksina të autorizuara nga BE.

Bëhet fjalë për vaksina të autorizuara nga EMA, duke përfshirë Pfizer, Moderna, AstraZeneca dhe Johnson & Johnson. EMA nuk ka aprovuar ende vaksinën kineze dhe ruse Sputnik V dhe CoronaVac.

The European Commission has proposed reopening the borders to holidaymakers from countries with low levels of Covid-19 infection and to anyone who has been fully vaccinated.

The plan has been drafted by the European Commission and is expected to be implemented starting from the beginning of June for third countries outside the union.

With the dramatic increase in vaccination rates in EU member states, Commission officials said it was time to ease the rules for holidaymakers as well.

The EU’s borders will reopen by early June, officials said, with the agreement to be sought by member states during meetings Tuesday and Wednesday.

According to the Commission proposal, all those who have been vaccinated with EU-authorized vaccines will be allowed access.

These are vaccines authorized by the EMA, including Pfizer, Moderna, AstraZeneca and Johnson & Johnson. The EMA has not yet approved the Chinese and Russian vaccines Sputnik V and CoronaVac.

Keywords: Trump, GOP, America, Canada, Great Britain, United States, Weather, Horoscope, Nasa, Google, Facebook, Internet, e-comerce ecomerce, javascript,, admin, ads sense, advertising, affiliate, analytics, api, autor, news, button, calendar, category, , chat, code, comment, comments, contact , custom, post, type, dashboard, e-commerce, editor, embed, events, feed, form, gallery, google analytics, gutenberg, ftml, image, images, jquery, link, links, login marketing, media, menu, meta, mobile, navigation, news, page, payment, gateway, performance, photo, photos, plugin, post, redirect, responsive, rss, search, security, seo, share, shortcode, sidebar, simple, slider, social, social media, , spam, statistics, tags, theme, url, user, wideo, widgetwoocommerc, youtube, yahoo, Bing, European Union, Germany, Italy, Netherland, France, Spain, Asia, Africa, China, India, Australia, Europe, Petroleum, cars, weapons, war, protests, discovery, science, technology, heaven, sun, children, father, mother, sister, brother, parents, moon, month, January, February, March, April, May, June, July, August, September, October, November, December, winter, spring, autumn summer, seasons, economy, stock market, shop, buy, money, stadium, football, NBA. Biden