Kryeministri britanik Boris Johnson do të njoftojë mbrëmjen e sotme masat e reja pandemike në Angli për shkak të rritjeve të rasteve me mutacionin e ri të Covid-19.

Johnson pritet të dalë sonte (04 janar) në një deklaratë për media.

Ai ka vendosur të klasifikojë më shumë zona si të një rreziku të nivelit 4 dhe të shqyrtojë masat e reja kombëtare.

Po këtë mbrëmje u njoftua edhe mbyllja e të gjitha shkollave fillore dhe të mesme në Britani për të paktën një muaj, deri në mesin e muajit shkurt.

Sipas sondazheve të bëra, më shumë se 79% e britanikëve e dëshirojnë një bllokim tjetër, duke qenë se rastet me Covid-19 po rriten prej mutacionit të ri.

The British Prime Minister Boris Johnson will announce tonight the new pandemic measures in England due to the increase of cases with the new mutation of Covid-19.

Johnson is expected to appear tonight (January 4th) in a press release.

He has decided to classify more areas as a Level 4 risk and consider new national measures.

The same evening was announced the closure of all primary and secondary schools in Britain for at least a month, until mid-February.

According to surveys, more than 79% of Britons want another blockade, as cases of Covid-19 are rising from the new mutation.