Një shqiptare 101-vjeçare nga Korça që jeton në Itali, e ka kaluar pa shumë probleme Cividi-n. Ajo jeton me familjen në Udine dhe quhet Bajame Goxhabelli. E moshuara u infektua më 31 dhjetor të 2020. Siç shprehen edhe familjarët e saj, ajo e kaloi sëmundjen në shtëpi vetëm me paracetamol dhe pas dy javësh rezultoi negative për Covid. Familjarët e shtojnë më tej se ajo nuk ka vuajtur nga asnjë sëmundje dhe se nuk ka përdorur asnjëherë ilaçe.

E moshuara u shpreh: E kalova pa problem Covid-in, ia hodha për bukuri.

Mbesa e saj tha: Edhe nëna u prek nga koronavirusi por me shumë pak probleme. Me pak temperaturë, me takipirina dhe me ushqim të mirë e kaloi. Nuk ka vuajtur nga asnjë sëmundje dhe nuk ka përdorur ilaçe gjatë jetës së saj. Nëna ka 7 fëmijë, 15 nipër e mbesa dhe 26 stërnipër e mbesa.

Ajo ka lindur në vitin e pandemisë së gripit spanjoll dhe pas 100 vitesh përjetoi edhe pandeminë e koronavirusit.

A 101-year-old Albanian from Korça who lives in Italy, has passed Cividi without many problems. She lives with her family in Udine and is called Bajame Goxhabelli. The elderly woman became infected on December 31, 2020. According to her family, she passed the disease home alone with paracetamol and after two weeks it was negative for Covid. Relatives further add that she has not suffered from any illness and that she has never used medication.

The old woman said: I passed Covid without any problem, I threw it for beauty.

Her granddaughter said: The mother was also affected by the coronavirus but with very few problems. With low temperature, with takipirin and with good food he passed. She has not suffered from any illness and has not used medication in her lifetime. The mother has 7 children, 15 grandchildren and 26 great-grandchildren.

She was born in the year of the Spanish flu pandemic and after 100 years also experienced the coronavirus pandemic.