Një ngjarje e rëndë ka ndodhur në shkollën katolike të Unionit La Sainte në Highgate.

13 vajza adoleshente vendosën që të blinin ëmbëlsira në internet. Mirëpo kur mbaruan së konsumuari përfunduan në spital në gjendje të rëndë.
Më pas u verifikua se ëmbëlsirat ishin të mbushura me kanabis. Por policia mendonte se kjo nuk ishte dhe aq situatë serioze dhe nuk bëri asnjë arrestim.

Në një deklaratë të lëshuar nga oficerët e policisë lexonte se ë kuptonin shumë mirë që ëmbëlsirat përmbanin kanabis, që adoleshentet janë në gjendje të rënduar shëndetsore, hetimet po vazhdojnë por nuk mund të bëjnë asnjë arrest.
Vajzat raportuan se ndiheshin të trullosura teksa villnin pa pushim.

Një dëshmitar tha se vajzat po prisnin jashtë ambulancave duke qarë.

A serious incident occurred at the La Sainte Union Catholic School in Highgate.

13 teenage girls decided to buy cakes online. However, when they finished consuming, they ended up in the hospital in serious condition.
It was then verified that the sweets were filled with cannabis. But the police thought that this was not such a serious situation and did not make any arrests.

A statement issued by the police officers read that they understood very well that the sweets contained cannabis, that the teenagers are in serious health condition, the investigations are continuing but they can not make any arrest.
The girls reported feeling dizzy as they vomited incessantly.

A witness said the girls were waiting outside the ambulances crying.