Një bisedë mes miqsh, por që në fakt pritet të jetë dhe ofertë serioze dhe e mirëmenduar e Ilir Metës po qarkullon prej ditësh duke trazuar dhe njëherë ujërat e politikës në vend.

Burime jozyrtare për Faxweb.al bëjnë me dije se Ilir Meta po mendon të dorëzojë kostumin formal të Presidentit të Republikës më 26 prill të vitit të ardhshëm (një ditë pas mbajtjes së zgjedhjeve parlamentare) dhe të përveshë mëngët për një post të rëndësishëm në ekzekutiv.

Po sipas këtyre zërave bëhet me dije se Meta është ofruar t’ia lërë karrigen e kreut të shtetit, Rexhep Mejdanit, Sali Berishës apo dhe vetë kreut të PD-së Lulzim Basha, në varësi të rezultatit zgjedhor, për të marrë në duar frerët e ekzekutivit si Kryeministër apo dhe thjesht ministër i Brendshëm.

“Jap fjalën që për 48 orë vendi ynë do të jetë më i sigurti në botë, do të heq dorë nga çdo teserë partie”, mësohet të jetë shprehur Meta, i cili prej shumë kohësh është në përplasje direkte me kryeministrin Rama për çështje të nxehta siç ishin zgjedhjet një partiake të 30 qershorit të vitit të shkuar, kthimeve pa fund të ligjeve të miratuara mes shumë polemikash apo ngritjes së Gjykatës Kushtetuese.

Rikthimi i Metës në politikën aktive në fakt është përfolur prej shumë kohësh nga zëra brenda mazhorancës por dhe opozitës, ndërsa LSI është bërë gati të të hyjë në një garë elektorale për herë të parë pa liderin e saj.

Kostot për këtë ‘mungesë’ ende nuk janë të qarta, por kjo lëvizje e Metës me shumë mundësi do të ndezë ‘në distancë’ motorët e Lëvizjes Socialiste për Integrim.

Nëse kjo ofertë hidhet në tavolinën e të ‘mëdhenjve’ të politikës pyetja e vetme është: Kush është gati të ndërrojë vendin me Ilir Metën?!
A conversation between friends, but which in fact is expected to be a serious and well-thought-out offer of Ilir Meta has been circulating for days, stirring once again the waters of politics in the country.

Unofficial sources for Faxweb.al suggest that Ilir Meta is considering handing over the formal suit of the President of the Republic on April 26 next year (a day after the parliamentary elections) and rolling up his sleeves for an important position in the executive.

According to these rumors, it is reported that Meta has offered to leave the chair of the head of state, Rexhep Mejdani, Sali Berisha or even the leader of the Democratic Party, Lulzim Basha, depending on the election result, to take over the reins of the executive as Prime Minister or simply Minister of Interior.

“I promise that in 48 hours our country will be safer in the world, it will give up any party card”, Meta, who has long been in direct confrontation with Prime Minister Rama for hot issues, is said to have said such as the one-party elections of June 30 last year, the endless returns of laws passed amid much controversy, or the establishment of the Constitutional Court.

Meta’s return to active politics has in fact been rumored for a long time by voices within the majority but also the opposition, while the SMI is getting ready to enter an election race for the first time without its leader.

The costs for this ‘absence’ are not yet clear, but this move by Meta will most likely start the engines of the Socialist Movement for Integration ‘at a distance’.

If this offer is thrown on the table of the ‘big’ of politics, the only question is: Who is ready to change the country with Ilir Meta ?!