Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale ju bën apel qytetarëve të mos e ulin vigjilencën dhe të vijojnë të zbatojnë rregullat antiCOVID duke vendosur maskën mbrojtëse në çdo ambient jashtë shtëpisë; duke shmangur grumbullimet dhe duke ruajtur distancimin fizik; duke u kujdesur për higjenën vetjake, në mënyrë që të parandalohet përhapja e COVID-19.

Ju njohim me situatën e COVID19 në 24 orët e fundit si vijon: Janë kryer 2960 testime dhe kanë rezultuar pozitivë 865 qytetarë Rastet pozitive të konfirmuara janë identifikuar në këto bashki:

421 raste në Tiranë, 55 në Fier, 39 në Lushnje, 35 në Durrës, 29 në Kurbin, 26 në Vlorë, 23 në Sarandë, 22 në Delvinë, 20 në Elbasan, 17 në Shkodër, 16 në Berat, nga 14 raste në Kavajë, Gjirokastër, Divjakë, Kuçovë, 13 në Mallakastër, nga 9 raste në Lezhë, Gramsh, 8 në Peqin, nga 7 raste në Mirditë, Malësi e Madhe, 6 në Kukës, 5 në Rrogozhinë, nga 4 raste në Kamëz, Dibër, Skrapar, Cerrik, nga 3 raste në Prrenjas, Konispol, nga 2 raste në Librazhd, Tepelenë, Fushë-Arrëz, Bulqizë, Memaliaj, Kolonjë, nga 1 rast në Korçë, Tropojë, Mat, Ura Vajgurore, Vau i Dejës, Belsh, Shijak, Poliçan.

Në 24 orët e fundit janë shëruar 498 qytetarë, duke e çuar numrin e të shëruarve 47,922 që nga fillimi i epidemisë.

Aktualisht në 4 spitalet COVID, po trajtohen 365 pacientë, 25 në terapi intensive nga të cilët 9 pacientë janë të intubuar.

Me gjithë përpjekjet e stafit mjekësor, 13 qytetarë e kanë humbur betejën me COVID19 në spitalet COVID. 9 qytetarë nga Tirana, 1 qytetarë nga Mati, 1 qytetar nga Kavaja, 1 qytetar nga Lushnja, 1 qytetar nga Vlora, të moshave 60-80 vjeç. Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale i shpreh ngushëllime familjarëve të të ndjerëve.

Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale u drejtohet qytetarëve të mos neglizhojnë asnjë shenjë të sëmundjes dhe të kontaktojnë për çdo dyshim me mjekun e familjes për të kryer testimin si dhe për ndjekjen dhe trajtimin ambulator në banesë. Telefononi në linjën e gjelbër 0800 40 40 për të mësuar mjekun tuaj të familjes dhe për të kontaktuar me të. Gjithashtu, telefononi në numri unik 127 i Urgjencës Kombëtare mund të telefononi kur dyshoni se keni shenja të sëmundjes dhe duhet të kryeni testimin për COVID19 apo nëse keni nevojë për trajtim të specializuar spitalor në spitalet COVID.

COVID-19 – Statistika (1 Shkurt 2021)

Raste të reja ditore 865

Të shëruar në 24 orë 498

Të shtruar në spitale 365

Humbje jete në 24 orë 13

Testime ditore 2960

Testime totale 361,453

Raste pozitive 78,992

Raste të shëruara 47,922

Raste Aktive 29,677

Humbje jete 1393

Shpërndarja gjeografike e rasteve aktive sipas qarqeve:

Tiranë 17052

Fier 2405

Durrës 1629

Shkodër 1453

Vlorë 1382

Elbasan 1348

Lezhë 1051

Korçë 936

Berat 921

Gjirokastër 608

Kukës 468

Dibër 424

The Ministry of Health and Social Protection appeals to citizens not to reduce their vigilance and to continue to apply antiCOVID rules by putting on protective masks in any environment outside the home; avoiding clusters and maintaining physical distancing; taking care of personal hygiene in order to prevent the spread of COVID-19.

We inform you about the situation of COVID19 in the last 24 hours as follows: 2960 tests were performed and 865 citizens tested positive The confirmed positive cases were identified in the following municipalities:

421 cases in Tirana, 55 in Fier, 39 in Lushnje, 35 in Durrës, 29 in Kurbin, 26 in Vlora, 23 in Saranda, 22 in Delvina, 20 in Elbasan, 17 in Shkodra, 16 in Berat, out of 14 cases in Kavaja , Gjirokastër, Divjakë, Kuçovë, 13 in Mallakastër, out of 9 cases in Lezhë, Gramsh, 8 in Peqin, out of 7 cases in Mirditë, Malësi e Madhe, 6 in Kukës, 5 in Rrogozhinë, out of 4 cases in Kamëz, Dibër, Skrapar , Cerrik, from 3 cases in Prrenjas, Konispol, from 2 cases in Librazhd, Tepelena, Fushë-Arrëz, Bulqizë, Memaliaj, Kolonjë, from 1 case in Korçë, Tropojë, Mat, Ura Vajgurore, Vau i Dejës, Belsh, Shijak, Policeman.

In the last 24 hours 498 citizens have been cured, bringing the number of cured 47,922 since the beginning of the epidemic.

Currently in 4 COVID hospitals, 365 patients are being treated, 25 in intensive therapy of which 9 patients are intubated.

Despite the efforts of the medical staff, 13 citizens have lost the battle with COVID19 in the COVID hospitals. 9 citizens from Tirana, 1 citizen from Mati, 1 citizen from Kavaja, 1 citizen from Lushnja, 1 citizen from Vlora, aged 60-80. The Ministry of Health and Social Protection expresses its condolences to the families of the deceased.

The Ministry of Health and Social Protection addresses the citizens not to neglect any sign of the disease and to contact for any doubt with the family doctor to perform the testing as well as for the follow-up and outpatient treatment in the apartment. Call the green line 0800 40 40 to find out and contact your GP. You can also call the unique National Emergency number 127 when you suspect you have signs of illness and need to be tested for COVID19 or if you need specialized inpatient treatment at COVID hospitals.

COVID-19 – Statistics (1 February 2021)

New daily cases 865

Healed in 24 hours 498

Hospitalized 365

Loss of life in 24 hours 13

Daily testing 2960

Total testing 361,453

Positive cases 78,992

Healed cases 47,922

Active Cases 29,677

Loss of life 1393

Geographical distribution of active cases by regions:

Tirana 17052

Fier 2405

Durrës 1629

Shkodër 1453

Vlora 1382

Elbasan 1348

Lezha 1051

Korça 936

Berat 921

Gjirokastra 608

Kukës 468

Dibër 424