Briken Calja nuk zhgënjen as këtë herë duke mbyllur europianin e peshëngritjes me dy medalje, bronz në dygarësh dhe argjend në shtytje.

Me 336 kg në total peshëngritësi kuqezi u rëndit në vendin e tretë në Europian. Nuk shkoi gjithçka sipas parashikimeve të paktën në stilin e shkëputjes ku me 152 kg u rendit në vendin e katërt dhe 10 gramë më shumë se rivali në peshë trupore e nxori nga podiumi.

Në shtytje, Calja dështoi në provën e parë me 183 kg ndërsa në provën e dyrë arriti të mbajë lart 184 kg, peshë që i dhuroi në fund medalje argjendi në këtë stil. Calja dorëzon fronin e kampionit të Europës po dy medalje në Rusi janë një sukses i madh për shtangën kuqezi.

“Medalje argjendi në shtytje dhe bronzi në dygarësh në një kampionat super konkurues në Rusi!
Në mes të Moskës, Briken Calja dhe peshëngritja shqiptare doli kokëlartë dhe krenar duke dridhur një Evropë të tërë. Jam shumë i lumtur që u rikthyem në këtë kampionat direkt me medalje dhe arritëm një sukses mëse të merituar.

Për vitin e 5-të rresht vazhdoj të sjell medalje për Shqipërinë pavarësisht ulje ngritjeve.
Vazhdimësia është gjëja kryesore për një sportist dhe për këtë emri im do të mbahet mend gjatë. Ju falenderoj të gjithëve për mbështjetjen! Do të vazhdojmë përpara me punë të palodhur drejt objektivave të radhës. Sukseset më të mëdha do të jenë ato të radhës,” shkruan Calja ne Facebook.

Briken Çalja does not know how to stop, he grabs the next two medals in Russia

Briken Calja does not disappoint this time either by closing the European weightlifting with two medals, bronze in doubles and silver in push.

With 336 kg in total, the red and black weightlifter was ranked third in Europe. Everything did not go as predicted at least in the detachment style where with 152 kg he was ranked in fourth place and 10 grams more than his bodyweight rival took him off the podium.

In the push, Calja failed in the first test with 183 kg while in the second test he managed to hold up 184 kg, a weight that eventually gave him a silver medal in this style. Calja hands over the throne of the European champion but two medals in Russia are a great success for the red and black barbell.

“Silver medal in push and bronze in doubles in a super competitive championship in Russia!
In the middle of Moscow, Briken Calja and the Albanian weightlifting came out headlong and proud, shaking an entire Europe. I am very happy that we returned to this championship directly with medals and achieved a well-deserved success.

For the 5th year in a row I continue to bring medals to Albania despite the decrease and increase.
Continuity is the main thing for an athlete and for that my name will be long remembered. Thank you all for the support! We will move forward with tireless work towards the next objectives. “The biggest successes will be the next ones,” Calja wrote on Facebook.